Vijfde klasse keert terug op zaterdag

Zeist | Met ingang van komend seizoen zal de zaterdag vijfde klasse terugkeren in de de categorieën West 1 en West 2. Dit zal mogelijk ook invloed kunnen gaan hebben op ‘onze’ clubs, daar bijvoorbeeld Sportief in het niet afgemaakte vorige seizoen in de gevarenzone stond. Maar liefst drie clubs zullen degraderen uit de vierde klasse, werk aan de winkel dus voor met name de ploeg van Cor Stoof om te zorgen dat men drie teams onder zich houdt.

De KNVB herintroduceert dus de vijfde klasse aan haar voetbalpiramide en legt dit op de eigen website als volgt uit: ‘De afgelopen jaren is het aantal vierde klasse teams sterk toegenomen en we verwachten dat deze trend zich doorzet. En we zien in toenemende mate – als gevolg van de onderlinge forse krachtverschillen – grote uitslagen terug, wat niet bijdraagt aan een aantrekkelijke competitie voor alle deelnemers. Door de groei van het aantal poules in de vierde klasse werd ook de kans op promotie naar de derde klasse steeds kleiner. Om iedereen een aantrekkelijke en passende competitie aan te kunnen bieden is daarom besloten tot de invoering van een zaterdag vijfde klasse in West 1 en West 2 per seizoen 2021/2022.’

Je kunt dus niet meer op je lauweren gaan rusten als er niks meer te halen valt, want er valt vanaf nu weer alles te verliezen ook. Het zal dus een ongekend spannend seizoen gaan worden onderin de vierde klasse. Wij gaan het in ieder geval nauwlettend in de gaten houden!

Foto ter illustratie: Sportief zal alle zeilen bij moeten gaan zetten om degradatie te ontlopen… ©Gerard Haak

Eerste zwemwedstrijd na half jaar pauze voor ZV de Plas

Sportief speelt na een kwartier al verloren wedstrijd