Eerste zwemwedstrijd na half jaar pauze voor ZV de Plas

Nieuwkoop | Zondag 13 september was het zover; de eerste zwemwedstrijd na een half jaar pauze. Ondanks dat de wedstrijd zeer vroeg in het seizoen was en de zwemmers dus maar twee echte weken aan voorbereiding hadden, bleken ze prima in staat te zijn mooie tijden te zwemmen.

Ilse van den Berg zwom op alle drie haar afstanden naar de medailles: twee keer zilver (200m wisselslag en 100m rugslag) en het goud op de 50m vrij. Bram van Walraven zwom naar een zilveren (50m vrij) en bronzen medaille (200m wisselslag). Jarno Wouters bleef hem op de 200m wisselslag net voor en ging voor het zilver.

Mia en Jan Spanjaard deden voor het eerst mee deze wedstrijd en zwommen voor een debuut prima tijden. Mia werd dertiende op de 50m vrij en Jan behaalde een zevende en tiende plek. Daarnaast zwom hij met de heren Bram, Jarno en Roy Reumerman naar een bronzen plek in de 4x100m wisselslag estafette. Maaike Koch zwom twee keer naar de zesde plek, en werd een keer zevende. Jorja Verschoor zwom drie afstanden en belandde hiervan twee keer op het podium (50m vrij en 100m wisselslag).

Koch en Verschoor zwommen voor het eerst sinds jaren geen estafette; een aantal zwemsters moest zich helaas afmelden wegens een blessure en verkoudheid. Helaas mochten de dames dan ook geen aanmoediging geven bij de heren: juichen was niet toegestaan volgens het coronaprotocol. Gelukkig had trainster Tineke een ludieke oplossing bedacht en stond ze langs de badrand met een ratel.

Al met al werd het – zo zonder publiek – een hartstikke geslaagde wedstrijd! Op naar de volgende wedstrijd op 18 oktober in Woerden.

072SPORT, Kamerik - NSV'46

NSV’46 ontsnapt in extremis aan puntverlies tegen zeer matig Kamerik

Vijfde klasse keert terug op zaterdag