Sportief speelt na een kwartier al verloren wedstrijd

Woerdense Verlaat | Het geloof in een goed resultaat tijdens de seizoensouverture was door de uithaal in de laatste bekerwedstrijd tegen DVC gegroeid in Woerdense Verlaat, waar het dit weekend Rohda ’76 ontving voor de eerste krachtmeting. Na een schamel kwartier kon alle goede hoop alweer de prullenmand in en was de wedstrijd al gespeeld.

Mark Wens – wederom opererend vanuit de laatste linie – bewees zijn ploeg al vrij vroeg in de wedstrijd geen goede dienst door de bal aan een Bodegraafse aanvaller te verliezen. Razendsnel wisten de bezoekers deze misser om te zetten in de vroege 0-1 voorsprong. Sportief bleek hierdoor niet wakker te zijn geschut want een paar minuten later was het niet alert bij een corner. De inzet leek over de achterlijn te gaan maar de nummer 9 van de bezoekers geloofde er nog in, bracht het speeltuig terug voor de goal vanaf de achterlijn waar een aanvoerder Mitchell van Waveren klaarstond om de 0-2 binnen te werken.

Pas na een half uur spelen kwam Sportief wat beter in de wedstrijd en wist enkele mogelijkheden te creëren, echter wist het zichzelf hiervoor niet te belonen. De tweede helft eenzelfde spelbeeld. De bezoekers bepaalde het tempo en de gastheer speelde een verloren wedstrijd. Illustratief was de beslissende 0-3, dia al na drie minuten spelen viel. Een voorzet van de in het rood spelende gasten werd ongelukkig door Justin Verkerk achter doelman Bjorn van der Laan gewerkt.

‘Wij hebben kwaliteit genoeg om niet bij de onderste drie te eindigen’

Jorg van der Laan is niet bang voor degradatie

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten vond ook verdediger Jorg van der Laan. ‘We beginnen natuurlijk heel slecht en lopen hierdoor direct achter de feiten aan. We geven eigenlijk drie goals weg door individuele fouten. Zelf creëren we ook niet veel en hebben eigenlijk geen moment in de wedstrijd gezeten. Heel zuur maar we moeten verder, volgende week wacht Woerden.’ Op de vraag of hij zich zorgen maakt nu bekend is geworden dat de vijfde klasse terugkeert en er maar liefst drie ploegen rechtstreeks zullen degraderen reageert hij hoopvol. ‘Op basis van vorig seizoen zouden wij ons uiteraard zorgen moeten maken, maar er staat dit jaar een heel ander elftal. Ik vind dat wij kwaliteit genoeg in de ploeg hebben om niet bij de onderste drie teams te eindigen. Echter zal voornamelijk de fitheid van de groep essentieel zijn. Ook moet er snel vertrouwen in eigen kunnen in de ploeg komen. Daarvoor zijn goede resultaten nodig en niet een wedstrijd als vandaag. Het seizoen is nog lang, ik heb er echt nog alle vertrouwen in.