Vier goals De Lange helpen Zevenhoven langs Linschoten

Zevenhoven | In het laatste kwartier nam Zevenhoven met drie treffers afstand van Linschoten, waardoor het enigszins geflatteerd met 5-2 wist te winnen. Falco de Lange eiste met vier doelpunten een hoofdrol voor zich op.

Na amper een minuut spelen verschenen de bezoekers voor het eerst voor het doel van de van een schorsing teruggekeerde Jordy Aartman. Vanaf dat moment was Zevenhoven bij de les. Nadat Falco de Lange al twee mogelijkheden op de openingstreffer onbenut had gelaten, kopte hij nog binnen het kwartier de 1-0 in de touwen. Een corner van Maurits Splinter vond het hoofd van de aanvaller. Na deze 1-0 werd Zevenhoven slordiger en kwam Linschoten terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust resulteerde dit ook in de verdiende gelijkmaker door een schotje vanaf circa twaalf meter.

‘Gelukkig was Falco in goede doen vandaag en na de 4-2 was het wel gespeeld’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Na de rust kwam Zevenhoven voor de tweede maal op voorsprong. Opnieuw was De Lange de doelpuntenmaker. Hij was er als de kippen bij toen een inzet van Lennart van Zon op de paal belandde. Toch kwam Linschoten halverwege de tweede helft opnieuw langszij. Jop Vianen, die de zieke Lars Jansen op de rechtsback positie verving, maakte een niet al te slimme sliding in het strafschopsgebied. Scheidsrechter Droog kon niets anders dan de bal op de stip leggen, welke onberispelijk binnen werd geschoten.

Toch toonde Zevenhoven opnieuw veerkracht en wederom was De Lange de gevierde man. Opnieuw kopte hij een corner van Splinter binnen. Na deze treffer was het verzet van Linschoten gebroken en kon Zevenhoven uitlopen naar een 5-2 overwinning. Eerst maakte De Lange zijn vierde van de avond en in de slotminuut maakte Marco Pellegrom uit een schitterende vrije trap vanaf vijfentwintig meter zijn vijftiende competitietreffer.

Pellegrom was na afloop realistisch over de wedstrijd. ‘We speelden tien goede eerste minuten, maar daarna zakken we weg en worden we slordig aan de bal. We verliezen ook de duels waardoor ook die 1-1 valt. Daarna pakken we het tot de rust weer goed op en na de rust is het idem dito. We komen weer op voorsprong, maar maken daarna een domme fout waaruit zij die penalty krijgen. Gelukkig was Falco in goede doen vandaag en na de 4-2 was het wel over en spelen we het goed uit.’