Zeer teleurstellende topper tussen Alphia en TAVV

Alphia | Vooraf kon je de ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de ranglijst betitelen als topper. De toeschouwers kregen alles behalve een interessant duel te zien. Over en weer was het zeer slordig en de wedstrijd eindigde zeer teleurstellend zoals ie begon: 0-0.

Er was flink uitgepakt vooraf en door het vele afgestoken vuurwerk startte de wedstrijd zelfs enkele minuten later dan 20.00 uur. Het bleek helaas geen voorbode op een mooie pot voetbal. De openingsfase was nog wel veelbelovend. De thuisploeg trok fel van leer en kreeg al binnen twee minuten een eerste mogelijkheid. Na een mooie crossbal werd het speeltuig echter over het doel van Rodney Pater geschoten. Niet veel later moest Pater zijn doelgebied verlaten om een diepe bal weg te koppen voordat een Alphenaar gevaarlijk kon worden. Niet veel later kreeg Alphia een vrije trap toen Pater weer zijn zestienmeter had verlaten en nu ter hoogte van de achterlijn hands beging.

‘Het kon eigenlijk beide kanten op. De eerste helft was voor Alphia, de tweede helft voor ons.’

Sebas van der Voorn | Verdediger TAVV

Na ongeveer een kwartier was de thuisploeg uitgeraasd en kwam TAVV ook iets onder de druk uit. Beide ploegen grossierden echter tot aan de rust in balverlies en onderlinge misverstanden. Vooral voorin kon TAVV geen vuist maken tegen de sterke Alphense defensie. De enige mogelijkheid voor de bezoekers leek van de voet van Donny van der Neut te komen toen hij na een prima combinatie het vijandelijke doel onder vuur kon nemen, maar zijn schot werd gekraakt door een verdediger.

Ook in de tweede helft was het qua voetbal niet best. Nog steeds was er opmerkelijk veel balverlies te bespeuren en moest men lang wachten tot de eerste échte grote kans. Die kwam er uiteindelijk na iets meer dan twintig minuten spelen. De ingevallen Robin van Koert liet een voorzet handig lopen voor de achter hem instormende Randy Verwoerd die middels een schitterende trap de 0-1 leek te maken. De bal kwam echter via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Het bleek zowaar de opmaat voor een soort van slotoffenssief. Mede door een aantal aanvallende wissels wist TAVV in het restant de meeste kansen af te dwingen. Jeffrey Pieterse was zowel uit een vrije trap als met het hoofd vanuit een corner dichtbij, tussendoor eindigde de misschien wel mooiste aanval met een geblokt schot van de eveneens ingevallen Lyndon de Bruijn. Hoe dan ook was gezien het spelbeeld de 0-0 eindstand een terechte, zo vond ook Sebas van der Voorn. ‘Het kon eigenlijk beide kanten op. De eerste helft was Alphia beter en wij de tweede helft. Een terechte uitslag als je het mij vraagt.’

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Sebas van der Voorn, Yannick Otto © (Lars van der Pijl), Chiel Konings (Lyndon de Bruijn); Dorus Boddeke (Robin van Koert), Jeffrey Pieterse, Nick Straver, Randy Verwoerd; Donny van der Neut, Eric van der Hout