VEP – Sportief na enkele minuten gestaakt na ernstige blessure Nick Stark

Woerden | Dit had de wedstrijd moeten worden waarin Sportief zich definitief zou gaan ontdoen van de gevarenzone. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het liep allemaal geheel anders dan verwacht. Een op het eerste oog zware blessure voor Doelman Nick Stark maakte al na zes minuten een einde aan de wedstrijd…

Een mislukte voorzet was uiteindelijk de aanleiding voor de blessure. Stark bevond zich te ver voor zijn doel toen de als voorzet bedoelde inzet hem verraste. In een uiterste poging een doelpunt te voorkomen dook hij achterover en landde hierbij geheel verkeerd.
Stark heeft een geschiedenis met rug- en borstproblemen en wist meteen dat het mis was en verkeerde in veel pijn. Mede vanwege zijn achtergrond en het feit dat het om een onduidelijke rugblessure ging werd er gewacht op een ambulance. Uiteindelijk duurde de het wachten en de daarop volgende behandeling meer dan veertig minuten waardoor er werd besloten het duel definitief te staken.

Inmiddels is er meer duidelijk over de situatie van de onfortuinlijke doelman en lijkt het mee te vallen. Waar er wel voor werd gevreesd is geen breuk in zijn rug waargenomen en is het devies voor nu rust houden. Wel is de blessure van dien aard dat Sportief het wel enkele weken zonder Stark zal moeten stellen. Hij hoopt na de winterstop weer onder de lat te staan bij de groen-witte formatie van Cor Stoof.

De wedstrijd zal op een nog nader overeenkomen datum (waarschijnlijk 18 december) worden hervat met een 1-0 voorsprong voor VEP.

Archieffoto Gerard Haak: Stark in actie tegen NSV’46