Altior geeft in en tegen Bloemendaal de goals kado

Bloemendaal | Altior is er niet in geslaagd om voor de tweede maal op vreemde bodem te winnen. De gehele wedstrijd liep de ploeg achter de feiten aan en dit had het aan zichzelf te danken. Zonde want de aansluiting naar de top-3 is nu wel ver uit zicht voor de Langeraarders…

Bloemendaal wachtte al een maand op een overwinning en is op ASC na de ploeg dat de meeste tegengoals incasseert. Voetballend bleek het echter prima in elkaar te zitten. De thuisploeg speelde verzorgd voetbal en was in de eerste helft de betere ploeg. Waar het kon zette het Altior onder druk en dit resulteerde in de openingstreffer. Jeroen Sassen speelde zijn centrale verdediger Stan Janssen niet al te handig in, Janssen verloor onder druk de bal en dit werd vanaf randje zestien genadeloos afgestraft. De tweede treffer van de middag was een verdubbeling van de score. Sven van Vliet begin in het strafschopgebied een overtreding en de toegewezen strafschop werd feilloos binnengeschoten.
Wel deed Altior nog voor de thee wat terug. Een goede aanval waarbij de buitenspelval van de Bloemendalers werd ontmanteld eindigde bij Eray Bozkurt die vanuit een stuit middels een schitterende lob de uitgekomen Bloemendaal-doelman verschalkte.

‘Zelfs vanaf mijn positie kon ik zien dat Davey geen buitenspel stond’

Jeroen Sassen zag dé kans op de gelijkmaker door de neus geboord worden

In de tweede helft was slecht uitverdedigen na een corner tegen de opmaat naar meer leed voor de Langeraarders. Een schot uit de tweede lijn bracht de marge weer op twee in het voordeel van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd bracht Bozkurt toch de hoop weer terug bij de ploeg van Arjan van der Laan door oog in oog met de doelman de rust te bewaren en de aansluitingstreffer binnen te werken. De laatste minuten waren spannend en tumultueus. Een vrije trap van Altior werd vanaf het middenveld ingebracht waar de ingevallen Davey Smits het luchtduel won en de bal voor het doel bracht. Een hand van een Bloemendaal-verdediger blokte echter de voorzet en arbiter Karagantcheff kon niet anders dan naar de stip wijzen. De grensrechter van de thuisploeg claimde echter buitenspel van Smits, iets waar Karagantcheff na een minutenlange discussie in meeging… Zo bleef het 3-2 en dit was een zeer zuur einde constateerde ook doelman Jeroen Sassen: ‘Zelfs vanaf mijn positie kon ik zien dat Davey geen buitenspel stond. De scheids stond zelf ook goed, eerst gaat hij niet eens naar de grensrechter toe en uiteindelijk geeft ‘ie hem gelijk en draait hij de strafschop terug. Erg vreemd…’

Wel vond de sluitpost dat Altior de nederlaag aan zichzelf te wijten had: ‘We geven de doelpunten vandaag heel gemakkelijk weg. De 1-0 is gewoon mijn fout, kijk Stan verspeeld de bal wel maar ik had hem nooit zo mogen aanspelen. Ook de andere doelpunten vallen te gemakkelijk. Bloemendaal is best een leuke ploeg en voetballen zeer behoorlijk, maar ze waren zeker niet onverslaanbaar. Misschien niet gezien de hele wedstrijd maar wanneer we de slotfase met de strafschop meenemen hadden we misschien wel een punt verdiend vandaag.’

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet, Stan Janssen, Sven van Vliet; Reber Taha (30. Sven de Regt), Sam van der Meer (63. Davey Smits), Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Rick Keijzer (63. Luuk den Haan), Eray Bozkurt