Aarlanderveen weer stap dichter bij titel

Leiden | Twee weken geleden werd LSVV 70 periodekampioen nadat ze zelf met 2-1 wonnen van FC Oegstgeest en Aarlanderveen met 1-4 won bij Alphense Boys. Gisteren kwamen LSVV en Aarlanderveen – de nummers drie en één van de ranglijst – tegen elkaar in actie. Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht, in de praktijk bleek Aarlanderveen een maatje te groot voor de Leidse studenten.

Aarlanderveen begon rommelig en ongecontroleerd aan de wedstrijd. Desondanks had men wel het initiatief in handen, echter werden er weinig kansen gecreëerd. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van Arjen Linstra toch op een 0-1 voorsprong. Sallem Chemlalli tekende voor de openingstreffer na een schitterende aanval over diverse schijven.

‘Ik vond ons wat flauwtjes starten. Dit zag je al terug in een slappe warming-up, maar na de onderbreking leken alle remmen los.’

Arjen Linstra | Hoofdtrainer Aarlanderveen

Drie minuten voor rust werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat het begon te onweren. In overleg met beide trainers werd besloten om gelijk te gaan rusten en om na de rust de drie resterende minuten uit te spelen. Na dit restant zou men direct van kant gaan wisselen. In dit kleine tijdsbestek wist Aziz El Bouazatti de ‘ruststand’ op 0-2 te brengen na een schitterende pass van Jeroen Lamboo.

Nadat er van helft gewisseld was geloofde LSVV het wel en kon Aarlanderveen rustig de stand verder uitbouwen. In de zevende minuut van de tweede helft ging een afstandsschot van Derk Gruppen via de rug van Jorn Poelwijk tegen de touwen: 0-3. Hierna was het verzet definitief gebroken en combineerde Aarlanderveen naar harte lust. Tweemaal was Aziz El Bouazatti het eindstation en dit resulteerde in een 0-5 stand. In blessuretijd scoorde LSVV – in vermoedelijk buitenspelpositie – de spreekwoordelijke eretreffer: 1-5.

‘Ik vond ons wat flauwtjes starten. “Zo van het komt wel goed”. Dit zag je al terug in een slappe warming-up, maar na de onderbreking leken alle remmen los en combineerden wij prima en dwongen goede kansen af. Door het gelijkspel van Oegstgeest is het een fantastische zaterdag geworden’, aldus Arjen Linstra. Inmiddels heeft Aarlanderveen een voorsprong van dertien punten op naaste achtervolger FC Oegstgeest en mogelijk kan Aarlanderveen in de onderlinge wedstrijd op 13 april al de titel pakken.