De spelerscarrousel, 0172SPORT, Transfers

‘Transferwindow’ gesloten, wie speelt waar volgend seizoen?

Zeist | Tot maandag 15 juni 23.59 uur was het voor alle voetballers mogelijk om zich over te schrijven in categorie A. Inmiddels hebben wij als redactie de balans kunnen opmaken en buiten de al eerder bekendgemaakte ‘transfers’ hebben er nog een aantal overschrijvingen plaatsgevonden.

Aarlanderveen
Aarlanderveen heeft de meeste mutaties in zijn selectie ondergaan. Van negen selectiespelers wordt afscheid genomen, waaronder sterkhouders als aanvoerder Mike Busse (ARC) en middenvelder Denylson Voorn (FC Boshuizen). Toch heeft men de selectie weer op pijl kunnen brengen. Zo komen er drie spelers over van Alphia, twee spelers vanuit Bodegraven en aanvallende middenvelder Thom Nouwens (ARC) lijkt op het oog de grootste versterking. Ook middenvelder Younes Emaangoun (voormalig speler van Nieuwkoop, Alphense Boys en ARC) heeft weer besloten om de voetbalschoenen aan te trekken en komt als zevende aanwinst naar Aarlanderveen.

Altior
Bij Altior vinden er een aantal mutaties plaats. Nieuwvener Tom van Vliet verruilt DOSR voor het oranje van competitiegenoot Altior. Chris den Haan komt terug van Zevenhoven en Andre Paarlberg maakt de overstap van Argon. De verdedigers Daan Vonk en Jimmy Egberts hebben daarentegen besloten om met selectievoetbal te stoppen en tweede doelman Bjorn van der Laan hoopt bij Sportief zijn kans onder de lat te pakken.

Nicolaas Boys
Bij Nicolaas Boys zullen alleen een aantal gestopte spelers (Matthijs Egberts, Joel Verlaan, Xander Hardsteen en Rocco Uyttewaal) terugkeren in de selectie en een aantal jeugdspelers komen de gelederen versterken. Wel hebben verdediger Tom van Gils, aanvaller Ivan Djurivic en doelman Tim Stouten besloten om met selectievoetbal te stoppen.

Nieuwkoop
De jongelingen Bart Schuurman (ARC jeugd) en Niels van Rijn (Zevenhoven) zijn de opvallendste nieuwkomers in de selectie van Nieuwkoop. Tevens maakt een hele rits aan jeugdspelers de overstap naar de selectie. Daarentegen staat het vertrek van vleugelaanvaller Dennis Boer (Alphia) en Robin Voorend die zich aansluit bij het nieuw te vormen Argon o21.

NSV’46
Bij NSV’46 is het vertrek van topschutter Robin van Koert (TAVV) een aderlating voor de nieuwe trainer Robert Swart. De eerder gestopte middenvelder Jefrey van Capel zal echter weer zijn opwachting gaan maken in de selectie. Daarnaast is Gerben Slomp een geheel nieuw gezicht binnen de Noordense selectie. De aanvaller komt over van het Drentse SV Pesse dat het seizoen ‘afsloot’ als koploper in de zondag derde klasse en daarmee promotie afdwong.

Sportief
Behalve de komst van doelman Van der Laan zijn er bij Sportief geen opvallende mutaties te noteren.

TAVV
De selectie van TAVV heeft zich naast Van Koert versterkt met een aantal spelers uit de eigen jeugd, waaronder Eric van der Hout en Mike Keijzer die in het afgelopen seizoen al regelmatig speelminuten maakten. Daarnaast komt doelman Thomas Piket over van Woubrugge. Normaliter zal hij de strijd aan moeten gaan met Edwin Pieterse, van Pieterse is het echter nog niet bekend of hij volgend seizoen door zal gaan. Aanvaller Mitch Keijzer, rechtervleugelverdediger Kevin van Wijk en aanvaller Mitchel van Wijk zullen we volgend seizoen niet meer terugzien binnen de selectie van de Ter Aarders.

Zevenhoven
Zevenhoven heeft zich kwalitatief behoorlijk versterkt met Maurits Splinter (ARC) en de razendsnelle Jesper Rijneker (was gestopt). Echter heeft met in de breedte wel een jasje uitgedaan door het vertrek van Van Rijn, Den Haan en een aantal gewaardeerde selectiespelers.

Het volledige overzicht van vertrokken en nieuwe spelers is hier te bekijken. Uiteraard zullen wij dit overzicht direct bijwerken, zodra eventuele nieuwe wijzigingen bekend worden.

0172SPORT-CUP

0172SPORT-CUP gaat dit jaar niet door

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Racisme