De spelerscarrousel, 0172SPORT, Transfers

‘Transferdeadline’ gesloten; NSV’46 en Sportief versterken gelederen

Van de redactie | Afgelopen nacht is de ‘transferdeadline’ voor het amateurvoetbal gesloten. In onderstaand overzicht maken we voor ‘onze clubs’ de balans op:

Aarlanderveen
Nieuw: Sallem Chemlali (Nieuwkoop), Koen den Elzen (ARC O23), Lars Overbeek (ARC 2), Mike Hamilton (Alphen), Sven Koelewijn (Alphense Boys zaterdag), Robin van der Pijl (Alphense Boys zaterdag), Ruben Rossél (SVV), Paolo van der Straaten (TOGB O17)
Weg: Younes Emaangoun (stopt), Derk Gruppen (lager elftal), Luca Janszen (Alphense Boys), Elias Karmiris (Woubrugge), Jorn Poelwijk (lager elftal), Jari van Veen (niet bekend)

Bij Aarlanderveen nemen er zes spelers afscheid, maar daar tegenover staat de komst van een achttal spelers. Van Chemlali weten we dat dit een versterking is, hij keert na een jaar Nieuwkoop weer terug op het ‘oude nest’. Ook doelman Koelewijn keert als vervanger van de vertrekkende Van Veen terug. Verder zijn het ook voor ons als redactie nieuwe namen. Van de vertrekkende spelers is vooral het stoppen van topschutter en ‘Mister Aarlanderveen’ Poelwijk een aderlating, wel blijft hij voor noodgevallen beschikbaar. Ook de overige spelers die stoppen of vertrekken waren meer dan gewaardeerde selectiespelers. Op voorhand lijkt Aarlanderveen er in elk geval niet sterker op te worden.

Altior
Nieuw: –
Weg: Sam van der Meer (stopt), Thijs Noordsij (stopt), Davey Smits (lager elftal), Ed van der Weijden (stopt)

Bij Altior schuiven er een aantal spelers door vanuit het Onder-23 team, maar stoppen er ook een aantal basisspelers. Vooral het stoppen van aanvoerder Noordsij en topscorer Ed van der Weijden gaat men volgend seizoen op het veld merken. Kwalitatief lijkt de ploeg van Arjan van der Laan er dan ook op achteruit te gaan.

Nicolaas Boys
Nieuw: –
Weg: –

Bij de Nieuwveners hebben er geen noemenswaardige mutaties plaatsgevonden, zij zullen aankomend seizoen met een vrijwel vergelijkbare selectie voor een periodetitel willen gaan.

Nieuwkoop
Nieuw: Mike Boelee (Roda ’23), Bjorn de Jong (ARC O19), Daan Putman (Argon O23), Yassin Yasini (geen club)
Weg: Sallem Chemlali (Aarlanderveen), Gareth Rowlands (Zevenhoven), Mike van Schie (lager elftal), Job Stolk (lager elftal)

De basisploeg van Nieuwkoop blijft in tact, wel zullen een aantal talentvolle spelers vanuit de jeugd doorschuiven en komen er een aantal van buitenaf. Ook zullen een aantal oudgedienden (waaronder Job Stolk) een stapje terug doen of vertrekken. Nieuwkoop moet volgend seizoen zeker een middenmoter in de derde klasse kunnen zijn en wellicht zit er zelfs meer in het vat.

NSV’46
Nieuw: Robin van Koert (TAVV), Jeffrey Pieterse (TAVV)
Weg: Jefrey van Capel (lager elftal), Daan Koot (Sportief)

NSV’46 lijkt er op voorhand sterker op te zijn geworden. Met de komst van Van Koert en Pieterse heeft men twee ‘topaankopen’ gedaan, zeker voor de vierde klasse. In onze ogen is NSV’46 nu aan zijn stand verplicht om mee te kunnen doen om de titel.

Sportief
Nieuw: Roy Fransen (lager elftal NSV’46), Daan Koot (NSV’46), Daniel van Leeuwen (Rohda ’76), Julian Tamse (Rohda ’76)
Weg: –

Het gedegradeerde Sportief heeft goede zaken gedaan op de ‘transfermarkt’. Met deze vier nieuwe spelers hoopt men zo snel mogelijk terug te keren naar de vierde klasse.

TAVV
Nieuw: Dennis Boer (Alphia)
Weg: Robin van Koert (NSV’46), Jeffrey Pieterse (NSV’46)

TAVV, dat volgend seizoen mogelijk tweedeklasser is, neemt afscheid van twee basisspelers, maar heeft wel voormalig Nieuwkoop-speler Dennis Boer als nieuwe aanvalsleider aangetrokken. Toch denken wij dat de huidige selectie iets sterker is dan de ploeg van volgend seizoen.

Zevenhoven
Nieuw: Gareth Rowlands (Nieuwkoop)
Weg: Jordy Aartman (stopt)

Bij Zevenhoven heeft men geen vervanger van buitenaf gevonden voor de stoppende Jordy Aartman. Hoogstwaarschijnlijk zal Conner van Heertum hierdoor doorschuiven naar het eerste elftal. Verder hebben er vooralsnog geen noemenswaardige wijzigingen plaatsgevonden. Van Lennart van Zon en Jordy Zwart is overigens nog niet helemaal bekend of zij doorgaan.

Voorbeschouwing FC Oudewater – TAVV

TAVV promoveert via FC Oudewater op spectaculaire wijze naar tweede klasse