TAVV promoveert via FC Oudewater op spectaculaire wijze naar tweede klasse

Alphen aan den Rijn | Op het neutrale terrein van kampioen Alphia troffen TAVV en titelfavoriet FC Oudewater elkaar vandaag in de finale van de nacompetitie. TAVV versloeg eerder Monster en daarna DWO. Nu moest het dus aantreden tegen competitiegenoot FC Oudewater, waar het eerder in het seizoen niet van verloor. Steker nog; de Ter Aarders pakten vier punten en waren daarmee mede verantwoordelijk dat zij hun favorietenrol niet verzilverden. Voor het eerste fluitsignaal klonk was er een hele hoop vuurwerk, zeker vanuit het Oudewater kamp. Het was echter TAVV dat op het veld voor het meeste vuurwerk zorgde…

Door de goede resultaten in de competitie wist TAVV dus vooraf dat het kans had en dit werd na een goede start al in de zevende minuut in score uitgedrukt. Na een goed genomen vrije trap van Jeffrey Pieterse belandde de bal via de Oudewater doelman bij de alerte Sebastiaan van der Voorn die wel raad wist met dit buitenkasje; 1-0 in het voordeel van TAVV.

De Ter Aarders waren sowieso goed gestart en zodoende de baas over de ambitieuze fusieclub, dat graag hogerop wil. Na de vroege voorsprong kreeg FC Oudewater iets meer grip en dit resulteerde in de snelle gelijkmaker. Na een scrimmage voor het doel van Rodney Pater was een speler van Oudewater de meest alerte…

Nog voor rust stelde TAVV orde op zaken en wist men zelfs uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Tweemaal was het de man in vorm die op het scoreformulier verscheen: Donny van der Neut. Bij de 2-1 werd de rappe aanvaller voor de goal gezet na een splijtende pass van Jeffrey Pieterse die de diepgaande Van der Neut vond door een woud van een verdedigers. Een simpele voetbeweging betekende na zeventien minuten de hernieuwde voorsprong. Net voor rust was het weer Van der Neut die na een meer dan knappe aanval het eindstation was en zo de comfortabele 3-1 ruststand op het bord zette.

‘FC Oudewater is in de Ter Aarse val getrapt’

Sebastiaan van der Voorn zag dat het plan van Tijssen al voor rust uitkwam

Na rust probeerde FC Oudewater de druk op te voeren maar nimmer was men in staat de verdediging, die door de blessure van Lars van der Pijl onder leiding stond van de zeer sterk spelende Van der Voorn, in de problemen te brengen. Het enige wapenfeit dat van de ploeg met hoge ambities was een schot vijf minuten voor tijd, maar deze werd onschadelijk gemaakt door de betrouwbare Pater.

TAVV voetbalde het op ervaring uit en wist zodoende promotie af te dwingen naar de tweede klasse. Een geweldige prestatie. Men moet het komend jaar wel gaan doen zonder een paar basiskrachten, waaronder Jeffrey Pieterse die naar NSV’46 vertrekt. Op de vraag of hij wel de goede keuze heeft gemaakt antwoordde hij als volgt: ‘Dit is mooi, maar nee ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik zie dit eigenlijk als de ultieme bekroning op een mooi seizoen als team. Mijn keuze was al gemaakt en daar sta ik achter, ik ben benieuwd hoe ze het ervan af gaan brengen in de tweede klasse.’
Over de wedstrijd had de middenvelder met de mooie trap ook wat te melden: ‘Het leek wel of Oudewater strak stond van de spanning. Dit hadden wij vanaf minuut één niet. Wij waren de gehele eerste helft sterker en gingen rusten met een 3-1 voorsprong, dat is lekker. De tweede helft hoefden we het alleen maar uit te voetballen. De tweede helft creëren ze eigenlijk niks.’

Uitblinker Sebastiaan van der Voorn kon in het feestgedruis toch nog tot redelijke woorden komen: ‘Wij startten zeer goed maar daarentegen hadden zij nogal last van de zenuwen. Dat was het verschil. Ze zijn in de Ter Aarse val gelopen met de snelheid van Donny en Eric (van der Hout, red.). De tweede helft hadden we beter schriftelijk af kunnen doen. We kwamen niet meer in de problemen, maar dit is natuurlijk waanzinnig! Promoveren naar de tweede klasse, geweldig.’

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Sebas van der Voorn, Yannick Otto ©, Chiel Konings; Björn Valentijn (Kevin van Wijk), Jeffrey Pieterse (Roel Vogel), Randy Verwoerd, Donny van der Neut (Youri Bakker); Robin van Koert (Mike Keijzer), Eric van der Hout