Voorbeschouwing FC Oudewater – TAVV

Alphen aan den Rijn | Aanstaande zaterdag komen FC Oudewater en TAVV voor de derde maal dit seizoen in actie tegen elkaar. Ditmaal gaan ze in een rechtstreeks duel uitvechten wie er promoveert naar de tweede klasse, de verliezer krijgt volgende week dinsdag nog een herkansing.

Op 16 oktober jl. speelden beide ploegen in Ter Aar al tegen elkaar, toen eindigde de onderlinge confrontatie in een 2-2 gelijkspel. Anderhalve maand geleden stond het duel ook in Oudewater op het programma, toen wist TAVV met 0-1 te winnen. Oudewater leed deze nederlaag in een fase dat het nog bovenaan stond. De ploeg van Alex Redel leek onbedreigd op de titel af te gaan, maar door blessures en een mindere fase gaf het een riante voorsprong op de ranglijst uit handen en ging Alphia er met de titel vandoor.

Toch heeft Oudewater de knop kunnen omzetten in de nacompetitie. In de eerste wedstrijd werd Verburch met 4-2 verslagen en afgelopen dinsdag was het met 3-2 te sterk voor tweedeklasser Soccer Boys. Hierdoor moet de ploeg uit Bleiswijk volgend seizoen een niveau lager acteren. Overigens keek Oudewater in deze wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan en toonde het dus aan over voldoende veerkracht te beschikken.

Het TAVV van Dennis Tijssen lijkt momenteel een beetje op het oranje van Van Gaal. Tweemaal werd er in de slotfase gewonnen, eerst werd Monster met 2-3 verslagen en een ronde verder moest DWO het onderspit delven (1-2).

Op voorhand is het affiche tussen FC Oudewater en TAVV prachtig te noemen. De druk lijkt echter bij Oudewater te liggen. Zij willen maar al te graag naar de tweede klasse promoveren en bij TAVV wordt de nacompetitie vooral als bonus gezien. Echter wil je finales maar al te graag winnen…

De nacompetitiefinale begint om 14:30 uur op Sportpark De Bijlen, bij een eventuele nederlaag moet TAVV zich opmaken voor de herkansingswedstrijd tegen de verliezer van het duel tussen Zuidland en Rozenburg. Deze wedstrijd wordt dan aanstaande dinsdag gespeeld en de winnaar van dit duel wordt alsnog tweedeklasser.

Archieffoto Kees Verhaar 

TAVV slaat opnieuw in slotfase toe en plaatst zich voor finale nacompetitie

De spelerscarrousel, 0172SPORT, Transfers

‘Transferdeadline’ gesloten; NSV’46 en Sportief versterken gelederen