Tien man van Aarlanderveen boeken knappe zege bij CVC Reeuwijk

Reeuwijk | Eerder dit seizoen verspeelde koploper TAVV al punten bij CVC Reeuwijk, dat momenteel met een vierde plaats boven verwachting presteert in de derde klasse A. Aarlanderveen was dus gewaarschuwd en wist wat het te doen stond om zonder kleerscheuren naar de laatste wedstrijd van 2019 toe te gaan.

Bij de promovendus keerden Robbie Nagtegaal en Sallem Chemlalli terug in de basiself, Bryan de Heer en Derk Gruppen ontbraken daarentegen. Ook de doelpuntenmachines Jorn Poelwijk en Aziz El Bouazatti zijn door blessures nog altijd afwezig bij Aarlanderveen, gelukkig heeft men de beschikking over een brede selectie, zeker gezien het belang van deze wedstrijd.

Het eerste half uur was redelijk in evenwicht met kansen over en weer. Daarna brak een cruciaal moment in de wedstrijd aan. Aarlanderveen brak met vier man uit en kwam in een overtalsituatie tegen twee verdedigers van de thuisploeg terecht. Scheidsrechter Van Erven besloot echter om af te fluiten en de voordeelregel niet juist toe te passen, Reau Waandels zei hier wat van en dit leverde hem een terechte gele kaart op. Ook de meegereisde supporters gingen zich hiermee bemoeien en tot ieders verbazing trok Van Ervan opnieuw geel voor Waandels. Hierdoor moest Aarlanderveen met tien man verder. Voor Aarlanderveen was het daarna een kwestie van overleven en met 0-0 de rust halen.

‘In het verleden waren we hier minder mee omgegaan en dan had de wedstrijd heel anders kunnen aflopen’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

In de rust werden door Arjen Linstra en Henk van Hof de puntjes op de i gezet en werd de tactiek besproken voor de tweede helft. Aarlanderveen besloot om de thuisploeg het spel te laten maken en te loeren op de counter. Reeuwijk had na de rust dan ook veel de bal, echter mislukte er ook vrij veel bij de rood-blauwen. Na een uur spelen had Chemlalli een goede actie in huis en hierbij passeerde hij drie verdedigers van de thuisploeg. De meegelopen Denylson Voorn kreeg de bal vervolgens op een presenteerblaadje en schoot vanaf achttien meter de bal onhoudbaar hoog in het doel: 0-1.

Bij Reeuwijk lukte aan de bal steeds minder en nadat men al drie keer gewisseld had raakte de rechtsbuiten ook nog dusdanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon. Hierdoor werd het weer tien tegen tien. Desondanks drong de thuisploeg nog even aan, maar de uitstekende verdediging van Aarlanderveen hield onder leiding van doelman Maico du Chatinier en aanvoerder Mike Busse stand. Hierdoor bleek de goal van Voorn de winnende en nam men de drie punten mee terug in de tas naar Aarlanderveen.

‘Complimenten aan het elftal. Soms heb je in het veld niet alles onder controle, maar des te knapper is het om daar mee om te kunnen gaan. Iedereen met een groen-wit hart heeft dit uitstekend gedaan. Uiteindelijk hebben we als team hard gewerkt en in mijn ogen terecht gewonnen. Ik ben een tevreden en trotse trainer, want ik denk dat zo’n wedstrijd in het verleden heel anders gelopen was. We hebben hier met z’n allen van geleerd en stappen in gemaakt’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.