Achtste zege op rij voor herbstmeister TAVV

Alphen aan den Rijn | In de elfde speelronde stonden Alphia – de nummer drie van de ranglijst – en koploper TAVV tegenover elkaar. Bij TAVV keerde Randy Verwoerd – die vorige week nog ontbrak door een blessure – terug in de basisopstelling van trainer Frenk van der Kleij.

Het was vanaf het begin af aan te merken dat er voor beide ploegen veel op het spel stond. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede en dit resulteerde in veel overtredingen – waaronder een aantal harde – van beide kanten. Voetballend hielden Alphia en TAVV elkaar in evenwicht. De Ter Aarders hadden iets meer balbezit en waren net wat gevaarlijker dan de thuisploeg, maar tot echte kansen leidde het niet.

Na de rust probeerde Alphia meer te drukken, echter hield TAVV de controle over de wedstrijd en halverwege de tweede helft kwam men zelfs aan de leiding. Opnieuw kwam de treffer uit een dood spelmoment tot stand. Een corner van Jeffrey Pieterse belandde bij de tweede paal op het hoofd van Nick Straver, welke zijn kopbal promoveerde tot doelpunt: 0-1.

‘Pieterse redde in de laatste minuut fantastisch, waardoor we de overwinning over de streep trokken’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

In de laatste twintig minuten ging Alphia op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het ook enkele goede mogelijkheden. Vlak voor tijd leek de 1-1 dan ook daadwerkelijk te vallen, echter hield sluitpost Edwin Pieterse zijn team op de been door een schot uit de uiterste hoek te ranselen en hierdoor werd de achtste overwinning op rij geboekt.

Aanvoerder Lars van der Pijl was na afloop in zijn nopjes: ‘Je kon merken dat het een topper was, over en weer waren er veel overtredingen met verder weinig kansen van beide kanten. Over de gehele wedstrijd hadden wij echter wel de controle. Alleen in de laatste minuut kregen zij nog een behoorlijke kans, maar daar redde Pieterse fantastisch waardoor we de overwinning over de streep trokken. Het was niet onze beste wedstrijd, maar de punten zijn binnen!’

Door deze overwinning heeft TAVV het winterkampioenschap veilig gesteld. De naaste belager blijft Aarlanderveen met vijf punten achterstand, Alphia volgt inmiddels op tien punten. Volgende week speelt TAVV de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sporting Leiden, dat al vijf wedstrijden niet heeft weten te winnen en inmiddels naar de zesde plaats op de ranglijst is gezakt. Voor TAVV is het nu zaak om geen fout te maken en met een goed gevoel naar de feestdagen te gaan.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto (62. Jesse Modderaar), Chiel Konings; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse (70. Björn Valentijn); Dorus Boddeke, Youri Looyestein (59. Sebastiaan van der Voorn), Donny van der Neut (76. Eric van der Hout)