TAVV zakt na nederlaag bij ESTO verder weg

Ter Aar | Na de daverende seizoenstart van TAVV is er wat zand in de Ter Aarse motor terecht gekomen. In de eerste drie speelrondes werden negen punten verzameld, maar in de twee daaropvolgende wedstrijden werd puntverlies geleden tegen Soccer Boys en Lugdunum. Zaterdagmiddag werd daar op bezoek bij ESTO een derde wedstrijd aan toegevoegd: er werd met 2-1 verloren.

Dat van ESTO niet zomaar even gewonnen zou worden, was vooraf wel duidelijk voor Randy Verwoerd. “We verwachtten vandaag echt een goede ploeg voorafgaand aan het duel”, vertelt de centrale verdediger. “ESTO zette ons gelijk vast en wij hadden het lastig om te voetballen met de tegenwind.” Dit druk zetten van de ploeg uit Bodegraven leverde de thuisploeg in de 23e en de 28e minuut doelpunten op: 2-0. In een poging om de controle terug te krijgen op de wedstrijd werd er na een half uur het een en ander aangepast bij TAVV. “We veranderden de speelwijze iets en scoorden niet veel later een goede aansluitingstreffer via Eric van der Hout.” Daar bleef het volgens Verwoerd niet bij. “Dit leverde ons nog een paar grote kansen op.”

“We hadden ons huiswerk wat minder voor elkaar. Dit kostte ons twee vroege tegengoals en dat reken ik mezelf wel aan”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

In de tweede helft nam het voetbalgeweld iets af. “We hebben in de tweede helft bijna niets weggegeven”, aldus Verwoerd. “Maar we kregen zelf ook te weinig mogelijkheden om te scoren. We hebben met de wissels geprobeerd om door te drukken, maar dat heeft niet tot resultaat geleid.” De wedstrijd eindigde dus met een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Bodegraven, maar er had voor TAVV wel een gelijkspelletje in gezeten. “Dat was verdiend geweest, maar het zat er vandaag niet in”, concludeert Verwoerd. Door de nederlaag zakt de club uit Ter Aar een plekje op de ranglijst en staat het nu gedeeld vijfde met ASC. Beide ploegen behaalden tot nu toe tien punten.

TAVV-trainer Ludo Pistorius heeft ondanks de nederlaag wel een redelijk gevoel aan de wedstrijd over gehouden. “We kwamen wat beter voor de dag dan de afgelopen wedstrijden. Maar ESTO heeft een heel aardige ploeg. Bas van Zoest van Sportlust, Coen de Groot van ARC, Seijs van Jodan Boys. Het zijn toch wel spelers die zich niet zo maar laten uitspelen. We hadden ons huiswerk wat minder voor elkaar, en hadden een andere formatie en speelwijze verwacht bij de tegenstander. Dit moesten we na vijftien minuten al bijsturen en behoorlijk omzetten. Zij hadden in het eerste kwartier dan ook veruit het beste van het spel. Dat kosten ons ook twee vroege tegengoals, dus dat reken ik mezelf wel aan. Het team heeft na de omzetting de draad geweldig opgepakt, en we krijgen in het vervolg van de eerste helft drie hele grote kansen. Eric van der Hout (3x) en Fabian Verberg (1x) stonden oog in oog met de keeper. Slechts één daarvan was raak. Uiteindelijk ben ik ook wel trots dat we uit bij ESTO de tegenstander in een groot gedeelte van de wedstrijd onder controle konden houden. We hebben ons te weinig beloond, met de 100% kansen in de eerste helft.”

Rick Zweers; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven (60. Zine Edine el Mariami), Randy Verwoerd, Chiel Konings; Roel Vogel (60. Mousa Rezaie), Mike Keijzer (60. Yoeri Bakker), Stan van Smoorenburg (75. Ahmed Sharief), Nick Straver; Eric van der Hout, Fabian Verberg (70, Justin Verberg)

Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal | Archieffoto: Kees Verhaar