Nicolaas Boys doet wat het moet doen en houdt de punten thuis

Nieuwveen | Door de vele regen werd de wedstrijd tussen Nicolaas Boys en Sporting Leiden op het tweede veld (kunstgras) gespeeld. Nicolaas Boys miste Ravi Pijper, Renzo Wijfjes, Jordy van Eijk en Jari Wijfjes door weekendjes weg en vakantie.

De Nieuwveners begonnen vol op de aanval wat na drie minuten al de eerste kans opleverde, een voorzet op rechts van Rocco Uijttewaal werd afgeslagen en op de zestienmeter schoot Joey van den Haak vervolgens op doel. Zijn inzet werd door de Leidse keeper prima gestopt, vanuit de rebound kopte Fitz MacLean op doel en weer was het keeper Ouwerkerk die redding bracht. De kansen bleven komen in het eerste kwartier, zo schoot Sven Hoogervorst van de zestienmeter op doel en een voorzet van Uijttewaal belandde met de hulp van de wind op de lat. Na vijftien minuten spelen werd het toch 1-0 voor “De Boys”. Een schot op het Leidse doel werd door keeper Ouwerkerk los gelaten, Hoogervorst was er als de kippen bij, kapte de keeper mooi uit en schoof toch nog vanuit een moeilijk hoek de bal in het doel: 1-0. Eindelijk scoorde Nicolaas Boys na twee wedstrijden weer eens.

Sporting Leiden kon er de eerste helft niets tegenover zetten. Het was Nicolaas Boys dat maar bleef voetballen, waarbij het een aantal mooie aanvallen en combinaties op de mat legde. Nog voor de rust kreeg spits Fitz MacLean twee kansen. Een kopbal vlak voor het doel en effe later werd hij diep gestuurd en ging hij alleen op doel af, in beide keren was het weer de uitblinkende keeper van Sporting Leiden die redding bracht. Ook middenvelder Peter Burgmeijer was dicht bij de 2-0 uit een corner van Luke van Veen, zijn schot op de rand van het vijfmeter ging recht op de keeper af. Al met al wat het een prima eerste helft van Nicolaas Boys.

“We maakten het onszelf weer moeilijk door veel kansen te missen, maar de drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste”

Matthijs Egberts | Verdediger Nicolaas Boys

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld, alleen liet Sporting Leiden zich meer zien. De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg. In de 62e minuut werd een voorzet vanaf rechts rond de penaltystip aangenomen door MacLean, zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Vijf minuten later ging Fabio Dos Santos er alleen vandoor en werd aangetikt in het strafschopgebied. De meesten dachten aan een overtreding maar de prima fluitende scheidsrechter Kruithof wuifde dit weg. In de zeventigste minuut was het dan toch raak voor Nicolaas Boys na een mooie actie van Dos Santos belandde de bal in de zestienmeter bij MacLean en hij wist de bevrijdende 2-0 te maken.

Nicolaas Boys ging daarna wisselen, zo kwam na dik een jaar blessureleed Matthijs Egberts erin om weer zijn minuten te maken in het eerste elftal. De laatste 10 minuten drong Sporting Leiden nog aan wat resulteerde in een goede kans die van dichtbij knap werd gestopt door Nicolaas Boys keeper Xander Hardsteen, maar enkele minuten later werd hij toch verrast door een lage schuiver en werd het plotseling 2-1. Zo werd het de laatste minuten nog effe spannend maar eigenlijk is Nicolaas Boys de hele wedstrijd niet in gevaar geweest. Het speelde prima en leuk voetbal, kreeg vele kansen en de drie punten zijn dan ook terecht binnen.

De teruggekeerde Egberts was vanzelfsprekend blij met de overwinning en zijn eerste speelminuten na langdurig blessureleed. “Het voelt goed om mijn eerste minuten weer gemaakt te hebben. Maar persoonlijk heb gewoon met 0-1 verloren haha… We maakten het onszelf weer moeilijk door veel kansen te missen, maar de drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste.”

Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Joey van den Haak © (80. Rik Verkerk), Luke van Veen; Rocco Uijtewaal, Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos (80. Matthijs Egberts), Sven Hoogervorst, Rowan Sassen; Mike van der Aar (72. Per Burmanje), Fitz MacLean

Bron: Jan van der Geest | Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)