Altior houdt punt over aan ontmoeting met het nog ongeslagen ASC

Langeraar | Onder echte herfstomstandigheden, waaronder veel slagregens en harde wind, heeft Altior in de thuiswedstrijd tegen ASC een punt overgehouden. Het grootste gedeelte van de wedstrijd hadden de bezoekers uit Oegstgeest de overhand, tot scoren kwam men echter niet. De laatste linie van de Langeraarders staat als een huis en ook doelman Koen den Elzen liet weer zien dat hij een prima doelman is.

Het op de vijfde plaatst staande ASC heeft grote ambities en versterkte zich afgelopen jaar met de hulptrainer van VVSB (3e divisie) die ook nog eens een kwartet aan spelers mee naar Oegstgeest nam. De competitiestart is nog niet wat men gehoopt had, maar verloren werd er nog niet.

Altior voetbalde de eerste helft met de eerdergenoemde wind in de rug en kwam mede hierdoor goed uit de startblokken. Tot grote kansen leidde het echter niet.
In de laatste fase van de eerste helft nam ASC het initiatief over en kwam het beter in het spel. Toch was het de thuisploeg dat bijna het publiek op de droge tribune op de banken kreeg. Zes minuten voor rust nam aanvoerder Tom van der Weijden plaats achter een vrije trap en deze verdween, gedragen door de wind, bijna in de uiterste hoek, ware het niet dat ASC-doelman Max van Wijk op het laatste moment zijn hand er nog tegenaan wist te krijgen. Derhalve werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na rust was het windvoordeel voor de bezoekers en has ASC het initiatief en was het de ploeg dat de betere kansen bij elkaar voetbalde. Altior verdedigde met man en macht en stond als collectief prima. En wanneer ASC er toch doorheen kwam was daar in de afronding steeds keeper Koen den Elzen die de bezoekers van het scoren afhield. Met enkele goede reacties wist hij zijn doel schoon te houden.

“Ik ben heel tevreden hoe we verdedigend staan, want we geven weinig weg”

Aanvallend moet het wel beter volgens Altior-captain Tom van der Weijden

Aanvallend hadden de Langeraarse voorwaartsen weinig in te brengen. Altior loerde middels de lange bal op de omschakeling maar werd nauwelijks gevaarlijk.
Na negentig minuten blies arbiter Gideon Begeer uit Gouda voor het laatste fluitsignaal en stond de beginstand dus nog altijd op het scorebord: 0-0.

Een punt waar Altior niet ontevreden mee was. “Ik vond het van onze kant een degelijke wedstrijd, zeker in de eerste helft. We lieten de bal redelijk rondgaan en eigenlijk vond ik ons de gehele wedstrijd wel gelijkwaardig aan ASC. Zij kregen wel de betere kansen maar ook geen honderd procent scoringskansen. Ik ben heel tevreden hoe we verdedigend staan, want we geven weinig weg. Het is alleen voorin nog even zoeken. We scoren niet veel en creëren ook niet veel kansen. Normaal kwamen we altijd wel tot kansen en scoorden we eigenlijk ook altijd wel een goal, dat is nu even anders.”

Altior heeft nu de laatste vier wedstrijden niet gescoord. Komend weekend speelt men de Ter Aarse derby tegen TAVV. Eens zien of de otanjehemden op Sportpark Aardam West het net wel weer weet te doen bollen.