TAVV wint de derby bij Altior

Langeraar |  Na een zeer gezapige eerste helft werden de toeschouwers in de tweede helft verwend met leuk en aantrekkelijk voetbal.

TAVV kreeg in de eerste helft uit corners van Randy Verwoerd en Kevin van Wijk via Yoeri Bakker twee mogelijkheden. Zijn eerste kopbal werd door Altior-keeper Van Tol gestopt en de tweede verdween naast het doel. Altior kreeg een kans toen Joost Sassen voor TAVV-doelman Rick Zweers verscheen, maar die redde bekwaam en een goal van Rick Keijzer werd wegens buitenspel geannuleerd. Net voor de rust kregen de gebroeders Van der Weijden beiden nog een mogelijkheid, maar de kopbal van Tom verdween net als de vrije trap van Ed naast het TAVV-doel en dat was het wel voor de eerste helft.

TAVV begon na de rust veel feller en dat leverde al snel een goal op van Eric van der Hout die een diepte bal van Kevin van Wijk over de uitgelopen Van Tol kopte, maar ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel al waren de meningen daarover nogal verdeeld. TAVV had echter de smaak te pakken want enkele minuten later werd het alsnog 0-1 toen Yoeri Bakker een diepe bal van Van der Hout koelbloedig afrondde. Weer enkele minuten later leek de wedstrijd beslist toen uit een afgeslagen corner de bal voor de voeten viel van de ingevallen Tycho Ouwerkerk die vanaf randje zestien de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel nam en zo fraai de 0-2 liet noteren. Altior zette hierna een tandje bij en Sem van den Berg kreeg uit een voorzet van Bram Hartveld een uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer, maar hij kopte naar de grond en dat maakte het voor de TAVV-verdediging een stuk makkelijker. Uit de volgende aanval liet Rick Keijzer wel de aansluiting noteren toen Ed van der Weijden hem met een slim balletje alleen voor keeper Zweers zette die hij vervolgens kansloos liet.

“In de rust hadden we besproken dat we korter spel in onze aanvallen moesten brengen om de tegenpartij toch wat hoger op het veld uit elkaar te krijgen, dat pakte aardig uit”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

De spanning was weer terug en het spel golfde op en neer, Van der Hout kopte een voorzet van de prima spelende Nick Straver over en aan de andere kant was een schot van Ed van der Weijden een prooi voor keeper Zweers. Uit een voorzet van Chiel Konings had Van der Hout de 1-3 op zijn hoofd maar zijn kopbal verdween rakelings over. In de 77e minuut werd de wedstrijd dan alsnog door TAVV in het slot gegooid toen de opgestoomde Van Wijk de bal breed lag op Straver die keeper Van Tol met een zuivere schuiver verraste en zo de 1-3 aantekende. Een minuut later al kreeg Altior echter direct weer de kans om wat terug te doen toen Rick Keijzer de bal voor gaf en zo Ed van der Weijden voor een leeg doel zette, maar waar die normaal gesproken wel raad weet met zo’n kans lepelde hij hem nu over in plaats van in het TAVV-doel. Zo rond de tachtigste minuut kreeg Stan Janssen nog een mogelijkheid maar hij kopte een voorzet van Tom van der Weijden over en net voor tijd leek Mike Keijzer op de Altior-goalie af te gaan, hij werd echter van achteren neergelegd maar de scheids vond het kennelijk wel een mooie eindstand want als enige zag hij het niet en liet gewoon doorspelen. Zo bleef het bij een verdiende 1-3 overwinning voor TAVV dat daardoor weer aansluit bij de subtop en zal Altior de komende wedstrijden flink aan de bak moeten om het vege lijf te redden.

“Die eerste treffer was overduidelijk geen buitenspel, bij lange na niet zelfs… Anders ga je met een 1-0 voorsprong rusten en wordt het denk een hele andere wedstrijd”

Rick Keijzer | Aanvaller Altior

De winnende trainer sprak van een mooie dag. “We hebben de aansluiting bovenin kunnen vinden. De nummer vier heeft maar één punt meer en dus hebben we de komende week thuis tegen RVC veel om voor te spelen.” Over de wedstrijd zelf had Ludo Pistorius gemengde gevoelens. “De eerste helft hebben we zeker niet goed gespeeld. We zochten teveel de diepte en daar stonden we vaak ook met drie tegen vijf of twee tegen vier, we verloren dan ook veel ballen. In de duels vond ik Altior ook net even wat sneller en scheper. In de rust hadden we besproken dat we korter spel in onze aanvallen moesten brengen om de tegenpartij toch wat hoger op het veld uit elkaar te krijgen. Dat pakte aardig uit, hoewel ik moet zeggen dat de 0-1 en 0-2 op een goed moment vielen en misschien ook wat uit de lucht kwamen vallen. Het waren prachtige goals overigens”.

Rick Keijzer die zijn eerste goal van het seizoen maakte was uiteraard teleurgesteld. “Zonde dat we de goals achterin zo makkelijk weggeven en hierdoor tegen deze nederlaag oplopen. Maar voorin hebben we ook wel wat kansen onbenut gelaten. Kortom: Er zat zeker meer in. We moeten niet bij de pakken neer gaan zitten en ons gewoon focussen op RKDES volgende week. Met mijn goal, die ik bij jullie min of meer voorspelde ben ik uiteraard wel blij, hoewel het er twee hadden moeten zijn”, doelde hij op zijn geannuleerde treffer voor de thee. “Dat was overduidelijk geen buitenspel. Bij lange na niet zelfs. Wanneer deze niet wordt afgevlagd ga je met een 1-0 voorsprong rusten en wordt het een hele andere wedstrijd denk ik…”