Zevenhoven weet geen potten te breken tegen veel sterker Aarlanderveen

Zevenhoven | Na de derde winstpartij van het seizoen uit tegen het Leidse DoCoS was er even hoop bij de ploeg van trainer Danny ter Hoeve. Aarlanderveen haalde dat beetje hoop zaterdag even zo snel weer weg. Zevenhoven gaf de goals veel te makkelijk weg en keek nog voor rust tegen een onoverkomelijke 0-3 achterstand aan.

Trainer ter Hoeve mistte afgelopen zaterdag de geblesseerde middenvelder Maurits Splinter en spits Damon Boon. Door aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet in spits te poseren dacht de oefenmeester het aanvallende probleem op te kunnen lossen maar deze gok pakte verre van goed uit. De lange verdediger werd vanaf minuut één node gemist in zijn eigen matig acterende achterhoede. Aanvallend voegde Zuijdervliet weinig toe, wist wellicht wat kopduels te winnen maar is in alles meer verdediger dan aanvaller, dat zal na zaterdag nog meer duidelijk zijn geworden. Verdedigers Lars Jansen en Robin van Mever hadden, door het naar voren schuiven van Zuijdervliet, de eer om in het centrum te spelen maar hadden hun handen meer dan vol aan de Aarlanderveense aanvallers en moest na twintig minuten spelen voor de eerste keer capituleren toen Killian Bouwhuis een lage voorzet knap achter Jordy Aartman knalde. Niet veel later volgde de 0-2 nadat Eray Bozkurt zich gemakkelijk langs drie Zevenhovense verdedigers wurmde en laag wist binnen te schieten. De 0-3 viel nog voor rust nadat Alessio van der Straaten van buiten de zestienmeter met een mooi diagonaal schot keeper Aartman wist te verschalken. Tussendoor deed Zevenhoven wel degelijk iets terug en kreeg het door Robert Mooren de grootse kans van de wedstrijd. Maar de aanvallende middenvelder wist, nadat hij keeper Sven Koelewijn al was gepasseerd, niet te scoren, zijn schot voor leeg doel eindigde uiteindelijk in het zijnet.

“Als je zelf al moeilijk scoort en je geeft de goals te makkelijk weg, dan ga je geen wedstrijd winnen”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Natuurlijk was na de derde goal van de bezoeker de wedstrijd gespeeld. Aarlanderveen hoefde niet meer en Zevenhoven was tot niet veel meer in staat. Het leverde logischerwijs een weinig spannende tweede helft op. Toch vielen er nog goals. Eerst waren het de mannen van Sander van Dijk die de 0-4 op het scorebord wisten te zetten nadat Killian Bouwhuis uit een corner wist binnen te koppen. Gelukkig voor Zevenhoven wist Nick Mooren vlak voor tijd de eer nog te redden door de 1-4 aan te tekenen. Zevenhoven-Aarlanderveen zal zodoende de boeken ingaan als een derby die nooit een wedstrijd werd. Spanning was er geen moment en mocht de thuisploeg vooraf nog enige hoop op lijfsbehoud hebben gehad is die na zaterdag wel definitief vervlogen.

Trainer Danny ter Hoeve was na afloop duidelijk. “Terecht verloren, we waren niet bij machte om te scoren in de eerste helft en we geven ze in mijn ogen veel te makkelijk weg. Toch denk ik dat wij Aarlanderveen beter voor de dag hebben laten komen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Onze blessures helpen natuurlijk ook niet mee, toch was onze basis vandaag gewoon onder de maat. Maar ondanks dat ben ik toch trots op die gasten, ze gaven ook zaterdag ook weer alles, ze blijven wekelijks tot de laatste minuut strijden welke stand er ook op het scorebord staat.”