TAVV vindt aansluiting met nacompetitieplaatsen

Uithoorn | TAVV leek in de winterstop al dood en begraven, maar na overwinningen tegen RCL en Legmeervogels heeft het in elk geval weer de aansluiting gevonden met de ploegen boven zich om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Thuis werd er nog met 0-3 verloren van Legmeervogels, maar de uitwedstrijd leverde een verdiende 2-3 overwinning op. De thuisploeg kwam in de eerste helft wel op een 1-0 voorsprong, wat eigenlijk ook de enige kans van de geelhemden voor de rust was. TAVV kwam vanaf elf meter weer langszij nadat Donny van der Neut op schandalige wijze onderuit werd gehaald in de zestienmeter. Tot ieders verbazing bleef de rode kaart uit, maar de toegekende strafschop werd wel benut door Chiel Konings.

“Ik heb al vaker gezegd dat wij echt van elke ploeg in deze competitie kunnen winnen”

Sebas van der Voorn | Middenvelder TAVV

Na de rust kwamen de gastheren opnieuw aan de leiding, ditmaal door een fout in de TAVV defensie. Een dieptebal werd verkeerd beoordeeld door doelman Rodney Pater, in plaats van uit te komen bleef hij staan waardoor de Legmeervogels spits kon doorlopen op Pater en één-op-één eenvoudig kon afronden: 2-1. TAVV toonde opnieuw veerkracht en kwam weer langszij, ditmaal was Kevin van Wijk de gevierde man door een voorzet van Yassine El Mariami binnen te schieten.

In de laatste vijf minuten moest de Uithoornse formatie met een man minder verder na aanmerking op scheidsrechter Jensch. Dit overtal zorgde ervoor dat TAVV meer ruimte krijg en via een over rechts opgezette aanval via Ahmed Sharief kwam de bal bij Van der Neut die de bal in de korte hoek schoot: 2-3.

Middenvelder Sebas van der Voorn sprak van een heerlijk potje. “Ik denk dat we de hele wedstrijd de betere partij waren en ook verdiend gewonnen hebben. De 2-3 van Donny in de laatste minuut is natuurlijk heerlijk. Ik heb al vaker gezegd dat wij echt van elke ploeg in deze competitie kunnen winnen. Dit gevoel nemen we in elk geval mee naar volgende week.”

Rodney Pater; Kevin van Broekhoven, Sebas van der Voorn, Yannick Otto ©, Chiel Konings; Kevin van Wijk, Randy Verwoerd (Stan van Smoorenburg), Youri Looyestijn (Yassine El Mariami), Dorus Boddeke (Mike Keijzer); Eric van der Hout (Ahmed Sharief), Donny van der Neut