Zevenhoven ontsnapt in eerste helft en slaat daarna toe

Zevenhoven | Zevenhoven heeft op eigen veld afgerekend met medekoploper BSC ’68: 2-1. Voor de rust zag het er echter totaal niet naar uit dat men de drie punten thuis zou houden. De bezoekers waren de bovenliggende partij en Zevenhoven mocht van geluk spreken dat BSC slechts eenmaal het net wist te vinden.

In de eerste helft waren de gasten dus vele malen beter. BSC zat er kort op en de ploeg van Danny ter Hoeve wist niet één kans te creëren. Alleen een vrije trap van Marco Pellegrom na een half uur spelen werd knap gekeerd. BSC kreeg na tien minuten al de eerste kans toen een bal op de onderkant van de lat belandde en daarna kreeg het een gigantische kan toen de rechtsbuiten alleen voor Jordy Aartman verscheen, waarbij Aartman als winnaar uit de strijd kwam na een zwakke inzet vanaf circa acht meter. Niet veel later trof BSC opnieuw de onderkant van de lat, nadat Tobias van der Voorn in de zestienmeter over de bal heen schoot en de bal panklaar legde voor de BSC spits. Na vijfentwintig minuten kwam de ploeg uit Benthuizen eindelijk aan de leiding. Aanvoerder Falco Henzen dook in de zestienmeter op, kapte Robert Mooren te makkelijk uit en scoorde met een lage schuiver in de verre hoek.

“Het was veel te slap en dat zag ik eigenlijk al tijdens de warming-up”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Na rust kreeg BSC direct weer een enorme kans en opnieuw redde Aartman knap. Daarna was het Zevenhoven wat de klok sloeg en gooide het alle schroom van zich af. Maurits Splinter was in het veld gekomen voor Tobias van der Voorn en deze wissel pakte goed uit. Splinter had veel meer dreiging naar voren en na twintig minuten spelen in de tweede helft stond hij aan de basis van de gelijkmaker. Een hoge voorzet van Splinter werd door Marco Pellegrom knap vanuit de lucht gecontroleerd. Pellegrom legde de bal vervolgens breed op de meegelopen Nick Mooren die de 1-1 binnen schoot. Een kwartier voor tijd zorgde Lennart van Zon ook nog eens voor de 2-1 overwinning door een directe tegenstander in de zestienmeter uit te kappen en vervolgens diagonaal laag binnen te schuiven. Het werd dus een prachtige overwinning voor Zevenhoven, maar op basis van de eerste helft was deze zeker niet verdiend.

Danny ter Hoeve was na afloop erg blij met het resultaat. “Ik ben inderdaad tekeer gegaan in de rust. Het was veel te slap en dat zag ik eigenlijk al tijdens de warming-up, het was toen al veel te gezapig. Maar een compliment aan mijn ploeg, we gaan steeds volwassener om met tegenslagen en het is echt heel knap dat we de achterstand hebben kunnen herstellen. En soms moet je ook een beetje geluk hebben.”