0172SPORT, NSV'46-Kickers'69

Eigen goal Kickers ’69 voorkomt blamage NSV’46

Noorden | In een uiterst teleurstellend duel wist NSV’46 opnieuw geen potten te breken. Ook tegen nummer laatst Kickers ’69 lukte het de Noordenaren niet om een goede pot voetbal op de mat te leggen. Wel konden Robert Swart en zijn manschappen na iets meer dan negentig minuten opgelucht ademhalen toen Kickers-verdediger Rick Straathof een voorzet onbedoeld achter zijn eigen doelman werkte en hiermee het duel besliste in Noordens voordeel.

De eerste helft was het een Noordense zijde zeer slordig en leed men heel veel balverlies. Zeker dat laatste speelde de opponent in de kaart die middels reactievoetbal de thuisploeg pijn probeerde te doen. Na twee goede kansen voor de bezoekers was de derde wél raak en na iets meer dan een half uur leek er een enorme verrassing in de maak toen Kickers de marge wist te verdubbelen. Swart had genoeg gezien en liet twee spelers warmlopen. Een minuut na de 0-2 kopte Kamiel Disseldorp op aangeven van Robin van Koert knap de aansluitingstreffer tegen de touwen en bracht hiermee de spanning in het duel terug. Na de 2-1 voerde Swart alsnog zijn wissels uit en probeerde hiermee een signaal af te geven aan zijn ploeg. Het was allemaal veel te slap wat men liet zien. Met de van een blessure herstelde Menno de Jong binnen de lijnen ging de bal sneller van voet naar voet en wisten de Noordenaren ook sneller de ruimtes te vinden. Dit leverde in het slot van de eerste helft nog een aantal mogelijkheden op waarvan de grootste voor Florencio Fayente. Ook Van Koert kwam door toedoen van doelman Jeroen Tent in scoringspositie maar hij raakte de bal compleet verkeerd en zag zo de kans naast gaan. Op slag van rust viel de gelijkmaker alsnog toen andermaal Tent de fout inging en een voorzet verkeerd verwerkte. Fayente was er vervolgens als de kippen bij om die fout genadeloos af te straffen en de gelijkmaker binnen te tikken.

“De eerste helft was al slecht maar de tweede helft was denk ik nóg slechter”

Cas van der Hoorn sprak van een dramatisch optreden

Waar iedereen verwachte dat NSV’46 de lijn van het laatste kwartier zou doorzetten was de tweede helft wederom slordig en bij vlagen niet om aan te gluren. Kickers was qua kansenverhouding zelfs de gevaarlijkste ploeg, onder meer vanuit dode spelmomenten. Toen de klok al even op de negentig minuten prijkte kreeg Cas van der Hoorn dé kans om het duel alsnog te beslissen maar hij schoot het leer van dichtbij naar de achterliggende tennisvelden. Swart leek genoegen te moeten gaan nemen met een punt maar in the dying seconds liep Straathof een strakke voorzet van Van der Hoorn knullig achter zijn eigen doelman en behoedde daarmee de Noordenaren van een regelrechte blamage.

Cas van der Hoorn was na afloop hard over het optreden van zijn ploeg. “Het leek echt helemaal nergens op vandaag. We konden de bal niet een vier keer normaal naar elkaar overspelen. Zij waren hierdoor in de counter een paar keer gevaarlijk. De eerste helft was al slecht maar de tweede helft was denk ik nóg slechter. Uiteindelijk hebben we gewoon echt mazzel dat zij die eigen goal maken. Volgende week zullen we echt uit een ander vaatje moeten tappen als we willen winnen in Nieuwveen.”