TAVV stoomt door en houdt opnieuw de nul

Ter Aar | TAVV heeft voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd de heilige nul gehouden gehouden en daardoor hebben ze in 2022 nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Gelukkig was het aan de andere kant wel zelf succesvol, ook al was het ruim een uur wachten tot de openingstreffer viel.

Sporting Leiden en TAVV waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en creëerden nauwelijks kansen. Na de rust werd de thuisploeg steeds verder achteruit gedrukt en twintig minuten na rust leek Eric van der Hout de score te openen. Echter stak Sporting Leiden doelman Andy van der Meulen daar een stokje voor. Hij haalde Van der Hout onderuit en scheidsrechter Moussaoui kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Van der Meulen met rood van het veld sturen. De daaropvolgende strafschop werd door middenvelder Nick Straver onberispelijk binnengeschoten achter veldspeler Melvin Dieke: 0-1.

‘Dit zijn lekkere en belangrijke punten voor ons, zeker met het oog op zaterdag. We zijn klaar voor Aarlanderveen!’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

Met tien man ging Sporting Leiden op zoek naar de gelijkmaker, maar mede doordat men al een doordeweekse wedstrijd in de benen had zitten vloeide de energie langzaam weg en kwam TAVV nauwelijks meer in de problemen. In de slotminuut werd de score uiteindelijk nog verdubbeld uit een corner die binnenvloog via de rug van een Leidse verdediger.

Sebastiaan van der Voorn was na afloop vooral blij met de drie punten. ‘Het ging eigenlijk een beetje hetzelfde als tegen VVC, maar ditmaal leverde het gelukkig een overwinning op. Het was een bizar slecht veld, daar hebben wij gewoon moeite mee. En dat ook nog eens tegen een ploeg die niet zo goed kan voetballen. Maar dit zijn lekkere en belangrijke punten voor ons, zeker met het oog op zaterdag. We zijn klaar voor Aarlanderveen!’

Rodney Pater; Luuk van Veen (46. Bjorn Valentijn), Sebastiaan van der Voorn, Jesse Modderaar, Randy Verwoerd ©; Jeffrey Pieterse (81. Roel Vogel), Donny van der Neut (71. Mike Keijzer), Nick Straver (71. Mike Keijzer); Eric van der Hout, Robin van Koert (71. Lyndon de Bruijn), Dorus Boddeke