Aarlanderveen buigt achterstand om na de rust

Wassenaar | Aarlanderveen heeft na een moeizame eerste helft de uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart met 1-3 gewonnen. Halverwege keek “De Trots van de Polder” nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar na de rust stelde het orde op zaken.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk sprak van een lastig eerste bedrijf. “We hadden het in de eerste helft moeilijk, desondanks creëerden we zelf vijf grote kansen. Bij dode spelsituaties tegen hadden wij wel wat problemen doordat zij een aantal fysiek sterke spelers hadden. Ze maakten dan ook de 1-0 uit een verre inworp.”

‘Zeker in de tweede helft hebben we er hard voor gewerkt en de wedstrijd goed uitgespeeld’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kwam Aarlanderveen al snel langszij. Moussa Kalisse mocht na amper drie minuten de 1-1 op het scorebord zetten. Daarna bleef Aarlanderveen de bovenliggende partij en halverwege de tweede helft mocht aanvoerder Thom Nouwens voor de 1-2 aantekenen, dit deed hij met een hard schot vanuit de tweede lijn. In de slotfase maakte diezelfde Nouwens zijn achtste competitietreffer vanaf de penaltystip.

Van Dijk vond het al met al een terechte zege voor zijn ploeg. ‘In mijn ogen was het een prima overwinning. Zeker in de tweede helft hebben we er hard voor gewerkt en de wedstrijd goed uitgespeeld.’

Aanstaande dinsdag speelt Aarlanderveen de inhaalwedstrijd tegen FC Oegstgeest, een ploeg die na de winterstop in een vrije val is belandt. De wedstrijd begint om 20:00 uur op Sportpark De Voscuyl.