Nicolaas Boys geeft zekere overwinning in slotfase uit handen

Nieuwveen | Met nog twaalf minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor Nicolaas Boys. Een makkelijk gegeven strafschop aan Siveo ’60 luidde uiteindelijk duur puntverlies in: 3-3.

Voor veel ploegen is Siveo altijd een lastige tegenstander, maar in de uitwedstrijd had Nicolaas Boys al een makkie. Het won toen met 0-3 en ook de thuiswedstrijd leek op een relatief eenvoudige overwinning uit te monden. Bij rust stonden de Nieuwveners al op een 2-0 voorsprong en beide keren was de van wintersport teruggekeerde Fabio Dos Santos trefzeker.

De rust had de Zegvelders blijkbaar goed gedaan, want vlak na de hervatting kwam het door een treffer van Gerwin Verlaan terug in de wedstrijd. Toch raakte het uitstekend spelende Nicolaas Boys niet in paniek en een kwartier voor tijd leek Joey van den Haak met een afstandsschot de wedstrijd op slot te gooien: 3-1.

‘Het is gewoon klote dat we het zo weggeven’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

Twaalf minuten voor tijd lag scheidsrechter Rodenburg de bal op de stip. Deze beslissing was dubieus te noemen, zeker omdat de leidsman bij een aantal vergelijkbare situaties aan de andere kant geen penalty durfde te geven. Nieuwveense protesten leidden onder andere de tweede gele kaart van Peter Burgmeijer in, waardoor Nicolaas Boys in de slotfase met tien man kwam te staan. De daaropvolgende strafschop werd ook nog eens binnen geschoten door captain Sjoerd Blonk, waardoor een hectische slotfase volgde. Diep in blessuretijd werd het ondertal de Nieuwveners te machtig en was het Luuk Blonk die voor de gelijkmaker zorgde.

Peter Burgmeijer was na afloop vanzelfsprekend teleurgesteld. Zeker omdat hij net als teamgenoot Matthijs Egberts – hij brak vorig weekend zijn voet bij een duel met een lager elftal – de derby tegen Zevenhoven aan zijn neus voorbij ziet gaan. ‘Het is gewoon klote dat we het zo hebben weggegeven… Zeker omdat we heel goed speelden.’

Xander Hardsteen: Jordy van Eijk (66. Joel Verlaan), Jari Wijfjes, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer, Joey van der Haak, Joost Verkerk ©, Fabio Dos Santos; Fitz MacLean (71. Rowan Sassen), Tom van Nieuwburg (86. Aimsley van der List)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)