TAVV soeverein in derby tegen onmachtig Nieuwkoop

Ter Aar | Nieuwkoop heeft niet weten te verrassen tegen buurman TAVV. De bezoekers bleken niet bij machte het de thuisploeg lastig te maken en verloren ditmaal wel terecht hun tweede derby van het seizoen.

Ondanks het mooie affiche hadden maar weinig voetballiefhebbers de weg naar sportpark Aardam West weten te vinden. Het gure weer was hier misschien debet aan maar voor derby-begrippen viel het goed tegen. Beide elftallen kwamen overigens niet op volle sterkte in het veld, bij TAVV ontbrak onder andere topscorer Robin van Koert, bij Nieuwkoop Job Stolk, Dirk van der Haak en Jeffrey van Lith.

Al direct vanaf de aftrap waren de intenties zichtbaar. TAVV zou de voetballende ploeg worden, Nieuwkoop loerde op kansjes in de omschakeling. De thuisploeg was heel geduldig in balbezit en betrok keeper Rodney Pater veelvuldig in de opbouw. Dit rondtikken kwam het spelbeeld echter niet ten goede. De Ter Aarders voetbalde zich op deze manier wel in de tiende minuut naar de eerste grote kans. Rechtsback Jesse Modderaar werd vrijgespeeld, stoomde op langs over de rechterflank en stelde Donny van der Neut in staat de 1-0 aan te tekenden, zijn schot ging echter voorlangs. Ook Modderaar zelf kwam in kansrijke positie maar schoot ook voorlangs. Een kwartier later diende de tweede grote kans zich aan. Na knullig balverlies van Stan Boekel op de middellijn schakelde TAVV razendsnel maar uiteindelijk was het weer Van der Neut die het vizier niet op scherp had staan. Nu koos hij van dichtbij voor de korte hoek maar hier had Thomas Boekestein een passend antwoord op.

‘Het doelpunt van Eric was er één uit het boekje’

TAVV-aanvoerder Lars van der Pijl

Nieuwkoop zette hier bar weinig tegenover. Het speelde veel te ver van het vijandelijke doel waardoor de te overbruggen meters in de omschakeling te groot bleken. Steeds liep men zich men de bal aan de voet vast op het prima centrale verdedigingsduo van de Aardammers. Een vuist kon het nimmer maken, echte doelpogingen bleven dan ook uit.

De tweede helft werd bijna een kopie van de eerste. Bijna en dit verschil zat ‘m in dat Nieuwkoop in de slotfase nog enige mogelijkheden kreeg. De beste was er voor invaller Bart Schuurman, de jonge aanvaller schoot in kansrijke positie echter voorlangs.

‘Het gemis aan scorend vermogen baart mij zorgen’

Manfred van den Bosch legt de vinger op de zere plek

Overigens was de wedstrijd toen zo goed als beslist, Lyndon de Bruijn schoot, na weer een knappe redding van Boekestein, halverwege de tweede helft onberispelijk binnen, 1-0. De bezoekers beten heel even van zich af, maar kwamen niet verder dan enkele speldenprikjes die goalie Pater niet echt konden verontrusten.
Een kwartier voor het einde gooide TAVV het duel definitief in het slot, na een wervelende aanval op links, kopte invaller Eric van der Hout de daaropvolgende voorzet van Chiel Konings fabuleus binnen, 2-0. Schuurman had, zoals gezegd, de spanning vijf minuten voor tijd nog terug kunnen brengen, het lukte de aanvaller echter niet.

TAVV-aanvoerder Lars van der Pijl was in zijn nopjes met de overwinning op buurman Nieuwkoop: ‘Dit was een terechte overwinning natuurlijk. Voornamelijk de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien en een aantal goede kansen gecreëerd. We lieten het alleen na te scoren en het onszelf wat gemakkelijker te maken. De tweede helft vond ik het beetje onrustig van onze kant, maar geven weinig weg en maken twee wereldgoals. Voornamelijk die van Eric was er één uit het boekje.’

‘Het verlies komt niet alleen door het gemis van enkele vaste krachten, maar is ook zeker een gevolg van het gemis aan scorend vermogen. Dit baart mij natuurlijk wel zorgen. Zonder ook maar één enkele speler tekort te doen, maar wij hebben nu eenmaal geen speler die minimaal vijftien doelpunten per seizoen scoort’, legde Nieuwkoop-trainer Manfred van den Bosch de vinger op de zere plek.

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Jesse Modderaar, Lars van der Pijl ©, Randy Verwoerd, Chiel Konings; Jeffrey Pieterse, Sebastiaan van der Voorn (88. Yannick Otto), Yassine El Mariami (61. Erik van der Hout); Donny van der Neut (85. Bjorn Valentijn), Lyndon de Bruin, Dorus Boddeke

Opstelling sv Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Tim Bosma, Daan Zuijdervliet (84. Dave Verhage), Joris Verweij ©, Sem Meertens; Chiel Groenewoud, Boy Vork, Thijs van der Zon, Stan Boekel; Volkert Hoogendoorn (60. Bart Schuurman), Sam Vijfhuizen

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Kees Verhaar. Bekijk hier meer foto’s van deze wedstrijd.

Zevenhoven haakt aan na overwinning op Rohda ’76

Sportief moet ook in Siveo ’60 zijn meerdere erkennen