Zevenhoven haakt aan na overwinning op Rohda ’76

Bodegraven | De moeizame overwinning in Bodegraven betekende de tweede overwinning op rij voor de ploeg van Chris Snatersen. Na een slechte seizoenstart haken de geelhemden langzaam weer aan bij de bovenste ploegen. De overwinning was overigens verre van fraai, de punten daarentegen waren wederom van harte welkom.

Een frommelgoal van Kevin Haak na acht minuten leek de voorbode voor een mooie middag voor Zevenhoven tegen de ploeg van voormalig Aarlanderveen-trainer Arjan Linstra. Niets bleek helaas minder waar want in tegenstelling tot vorige week waren de bezoekers geen moment in staat de bal in de ploeg te houden. Het hardwerkende Rohda ’76 deed na een kwartier voetballen al niet meer onder voor Zevenhoven en verscheen steeds dreigender in de buurt van keeper Martijn Brouwer. Hoe matig de ploeg van Snaterse soms ook speelt, er kan inmiddels wel weer worden teruggevallen op een sterke verdediging want de thuisploeg was bij vlagen dreigend, echt gevaarlijk werden ze nooit. Het centrale duo Jordy Zwart en Sjoerd Zuijdervliet scoorde zaterdag dan ook een dikke voldoende.

‘Eigenlijk heb ik nooit het idee gehad dat we in de problemen zouden komen achterin. En als we die tweede hadden gemaakt was het misschien best een makkelijke middag geweest.’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

De meest opvallende man in de tweede helft was Falco de Lange. De spits sleurde, passeerde en verdiende absoluut een goal deze middag, helaas kwam hij voor het vijandige doel vaak net wat kracht tekort. De kans die hij de mee opgekomen Robert Mooren na twintig minuten spelen in de tweede helft gunde had overigens wel een beter lot verdiend. Wanneer Zevenhoven in die fase op een marge van twee was gekomen had het de wedstrijd waarschijnlijk gemakkelijk en ruim gewonnen van de matige thuisploeg. Maar een tweede goal bleef uit en daardoor bleef Rohda ’76 hopen op een resultaat en kreeg Zevenhoven het vijf minuten voor tijd nog even benauwd toen een hoge voorzet door Martijn Brouwer niet gepakt kon worden en de afvallende bal van de doellijn verwerkt moest worden door de sterk spelende Jordy Zwart.

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet toonde zich na afloop gematigd tevreden. ‘Het was allemaal niet zo fraai maar we hebben wel weer gewonnen. Jammer dat Falco, die ik sterk vond spelen, die tweede goal niet wist te maken want dan maak je het jezelf hier een stuk makkelijker’.

Voor Zevenhoven wacht over twee weken Alphense Boys, de nummer laatst van deze klasse en we mogen er vanuit gaan dat ook die wedstrijd drie punten gaat opleveren. De bovenste plaatsen komen dan echt weer in zicht, maar tegen de hoger geplaatste tegenstanders zal er echt beter moeten worden gespeeld wil de ploeg van Chris Snatersen nog iets leuks willen overhouden aan dit seizoen.

Opstelling Zevenhoven:
Martijn Brouwer; Robin van Mever, Sjoerd Zuijdervliet ©, Jordy Zwart, Berry Peters (81. Nick Vis); Robert Mooren, Kjell Holt, Marco Pellegrom, Lennart van Zon; Kevin Haak (86. Paul van den Bergh), Falco de Lange

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Gerard Haak

Aarlanderveen boekt eclatante zege op Lugdunum

TAVV soeverein in derby tegen onmachtig Nieuwkoop