Sportief moet ook in Siveo ’60 zijn meerdere erkennen

Woerdense Verlaat | Sportief heeft het ook in de thuiswedstrijd tegen het Zegveldse Siveo niet voor elkaar weten te krijgen om een resultaat te boeken. Waar op voorhand het vertrouwen groot was, kwam men niet tot scoren en zag men de buurman er met de volle buit vandoor gaan.

De eerste helft waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij, al startte Sportief nog wel redelijk. Siveo voetbalde makkelijker dan Sportief en na iets meer dan een kwartier voetballen pakten de geelhemden de leiding. Balverlies van Stijn Molenaar leidde het doelpunt van Luuk Bregman in die uiteindelijk van afstand Collin Griffioen kansloos liet. Griffioen verdedigde het doel van de thuisclub, daar vaste goalie Nick Stark wegens ziekte thuis zat.
Sportief kwam er mondjesmaat uit zonder dat het veelvuldig gevaarlijk wist te worden. Molenaar had de grootste kans maar oog in oog met doelman Eric Streng wist hij niet tot scoren te komen. De bezoekers zetten hier onder meer een kopbal op de lat tegenover, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

De thuisploeg kwam na de thee een stuk frisser voor de dag en met opgestroopte mouwen gingen zij het gevecht met Siveo aan. Voetballend waren de Zegvelders de betere ploeg, maar het laatste kwart was het Sportief dat de klok sloeg. Wel had Siveo het duel toen al beslist kunnen hebben. Een vrije trap belandde buiten bereik van Griffioen op de lat en ook het vizier van duo Verlaan dat voorin opereerde stond niet goed afgesteld. Zo bleef Sportief jagen op de gelijkmaker en waren zij in de slotfase dichtbij hun doel, het was echter Streng die zijn doel schoon wist te houden.

Volgende week speelt Sportief het inhaalduel in en tegen directe concurrent Bodegraven. Deze wedstrijd moet gewonnen worden wil de ploeg van Cor Stoof afstand nemen van de onderste vier plaatsen…

Opstelling Sportief:
Collin Griffioen; Michael Vijfhuizen, Jorg van der Laan, Bart van Middelkoop, Florian Nieuwkoop; Kees Okker (78. Youri Querreveld), Tosca Wens ©, Quinten Langelaan (46. Sven van Oudenallen); Kris Baken (81. Joel Verkerk), Stijn Molenaar, Justin Verkerk

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Gerard Haak

TAVV soeverein in derby tegen onmachtig Nieuwkoop

Altior lijdt eerste thuisnederlaag tegen DONK