TAVV opnieuw met minimaal verschil onderuit

Ter Aar | Opnieuw heeft TAVV een 1-0 nederlaag geleden. Op eigen veld was de ploeg van Ludo Pistorius, op een sterke beginfase na, overduidelijk de mindere zaterdagmiddag. Duelkracht en inzet is normaliter één van de krachten van de Ter Aarders, maar ook op deze fronten moest men zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Bodegraven. ESTO ging er dan ook verdiend met de zege vandoor.

TAVV begon goed zoals gezegd nog wel sterk aan het duel met de middenmoter. ESTO-doelman Tom Vink moest handelend optreden toen Eric van der Hout dichtbij de openingstreffer was en ook aanvoerder Kevin van Wijk melde zich met een kans bij het doel van Vink. Na een kwartier pakte ESTO de handschoen op. Het kwam steeds beter in de duels en de slag op het middenveld werd door de Bodegravers gewonnen. TAVV wist de boel achterin nog wel dicht te houden maar kon niet voorkomen dat doelman Rick Zweers, die Rodney Pater verving eenmaal zijn kunsten moest tonen toen een vlammend schot van Jesper den Besten op hem werd afgevuurd. Toch werd er voor de rust niet gescoord en werd met de brilscore aan de thee begonnen.

ESTO kwam goed uit de kleedkamer en bleef de bovenliggende partij. TAVV kon niet anders dan achteruit lopen en hopen op een uitbraak. Zes minuten na rust werd een voorzet vanaf de achterlijn panklaar op het hoofd van aanvaller Thomas Mouthaan gelegd die Zweers kansloos liet, 0-1. TAVV moest komen maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Middels de paal en een knappe save van zweers werd de 0-2 voorkomen.

In een absolute slotoffensief was TAVV wel meermaals dreigend. Zo kreeg men in de laatste minuten nog vier corners die veel gevaar opleverde maar de bal ging niet tegen de touwen. Zo leden de blauw-witten voor de tweede maal op rij een nederlaag met minimaal verschil. De derby tegen Altior die over twee weken op het programma staat is dan ook een belangrijke. Het gat naar de gevaarlijke tiende plaats is immers nog maar drie punten. Met het oog op de ranglijst staat hierdoor voor beide niet alleen maar de prestige op het spel. Een absolute kraker dus!