0172SPORT, Meerburg-NSV'46, Jeffrey Pieterse

NSV’46 moet pas op de plaats maken na nederlaag op bezoek bij Meerburg

Zoeterwoude | Het is NSV’46 wederom niet gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van Dennis Tijssen dat zelf ook graag hoge ogen zou gooien en mee wil doen voor de prijzen, leed na eerder al verliespartijen na de winterstop tegen Teylingen en FC Oegstgeest, ook op bezoek bij Meerburg een pijnlijke nederlaag.

De eerste helft waren de bezoekers uit Noorden de bovenliggende partij. Gesterkt met het windvoordeel die stevig waaide over het Hans Eckplein legde NSV’46 de withemden hun wil op. Echter stokte haast iedere aanval rond de vijandelijke zestien. Dit heeft uiteraard ook met de kwaliteiten van Meerburg te maken, de ploeg beschikt immers over de minst gepasseerde achterhoede van de afdeling.

De wedstrijd stond onder de leiding van de zeer warrig fluitende arbiter Slierendrecht. Mede door een rare beslissing van de man in het zwart ging NSV’46 met een 1-0 achterstand de rust in. Perry Lok schermde een bal bij de achterlijn met succes af waarna grensrechter Richard Mastwijk voor een logische achterbal vlagde. Echter besloot de arbiter een corner te geven tot ontsteltenis van de Noordenaren. “We waren op dat moment vooral met zijn beslissing bezig en dit leidde min of meer tot de 1-0”, keek Jeffrey Pieterse terug op het moment van de eerste helft. “We stonden niet op te letten, zij nemen de corner en bij de tweede paal kon ‘ie vervolgens worden binnengekopt.”

“Wanneer je in de vijftigste minuut met 3-0 achter komt ben je blij als de klok negentig aangeeft”

Jeffrey Pieterse wist dat het duel vijf minuten na rust gespeeld was

NSV’46 kwam dramatisch uit de kleedkamer, en zat met het hoofd waarschijnlijk nog bij de thee want binnen vijf minuten na rust sloeg Meerburg tweemaal keihard toe en was het duel gespeeld. “Wanneer je in de vijftigste minuut met 3-0 achter komt ben je blij als de klok negentig aangeeft. Kijk die scheids was echt verschrikkelijk, heel de wedstrijd door, maar daar verlies je de wedstrijd uiteindelijk niet door. Net als tegen Teylingen komen we gewoon weer zeer zwak uit de kleedkamer voor de tweede helft. Dit mag niet gebeuren en dan kunnen we echt alleen maar naar onszelf kijken. De eerste helft zijn we de betere ploeg, maar toen hadden we ook wel het windvoordeel. Eigenlijk moet je dan wel na vijfenveertig minuten op voorsprong staan, maar we gaan de rust in met die 1-0 achterstand. Dan weet je dat het de tweede helft met wind tegen lastig gaat worden tegen een ploeg die veel scoort en nauwelijks een doelpunt tegen krijgt. Wanneer dan na rust zo snel die goals vallen weet je dat het klaar is.”

In gesprek met Leiden Amateurvoetbal beet trainer Tijssen allesbehalve op zijn tong. “De eerste helft hadden wij het veldoverwicht, maar we krijgen echt op kinderlijke wijze die 1-0 tegen. We zijn drukker met of het wel of geen corner is dan met verdedigen op dat moment. Het is zonde, zeker de manier waarop we na rust de wedstrijd weggeven. We komen best aardig uit de winterstop met hoe we voetballen, vandaag ook. Meerburg kreeg geen grip op ons spel de eerste helft. Maar Teylingen niet gewonnen, FC Oegstgeest niet gewonnen en nu ook tegen Meerburg niet gewonnen. Dan moet je gewoon even je mond houden. Even pas op de plaats maken, blijkbaar zijn we nog niet zo ver en moeten we ons geen illusies maken over een eventuele periodetitel of nacompetitie.”

Voor Meerburg was het een geweldig weekend want de gehele top leed puntverlies waardoor de ploeg uit Zoeterwoude naar de tweede plaats steeg.