TAVV medekoploper na knappe zege bij Be Fair

Waddinxveen | Vijfentwintig minuten lang moest TAVV “overleven”, nadat middenvelder Randy Verwoerd met twee keer geel het veld had moeten verlaten. Toch trokken de Ter Aarders de overwinning over de streep door een treffer van Dorus Boddeke: 0-1.

Ten opzichte van vorige week ontbraken Jeffrey Pieterse (weekend weg) en Donny van der Neut (vakantie) in de basisopstelling. Sebastiaan van der Voorn – terug van zijn blessure – nam op het middenveld de plaats in van zijn maatje Pieterse, Mitchel van Wijk mocht nu de spitspositie bekleden.

Be Fair en TAVV maakten er een waar voetbalgevecht van. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en deden ook tactisch nauwelijks voor elkaar onder. In de zevenendertigste minuut van de wedstrijd kwam TAVV op een 0-1 voorsprong. Van der Voorn lag de bal panklaar neer voor Boddeke, die alweer zijn vijfde competitietreffer maakte en zich hierdoor naast Marco Pellegrom meldt in de strijd om de Intersport Twinsport Topscorers Trofee.

‘Op dit moment lijkt het bij mij allemaal te lukken. Ik mag niet klagen’

Dorus Boddeke | Topscorer TAVV

Halverwege de tweede helft kreeg TAVV een domper te verwerken, nadat Randy Verwoerd van het veld werd gestuurd. Vooral zijn tweede gele kaart was knullig, doordat hij bij een vrije trap van Be Fair te kort op de bal stond en hierdoor moest inrukken. Ondanks de numerieke minderheid kreeg TAVV zelf nog drie goede kansen, vooral vleugelaanvaller Yassine El Mariami had de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, echter raakte hij de bal totaal verkeerd. Aan de andere kant was ook Be Fair nog tweemaal gevaarlijk – onder andere via voormalig TAVV-speler Stefan Rijsdam – maar mede door een engeltje op de lat hield Edwin Pieterse zijn doel schoon en kon TAVV opnieuw drie punten bijschrijven. ‘Het ging moeizaam, maar dat maakt de overwinning wel lekkerder’, aldus matchwinner Dorus Boddeke, die ook content is met zijn eigen prestaties. ‘Het is wel lekker dat alles lijkt te lukken momenteel, ik mag dan ook niet klagen’.

Omdat Sporting Leiden en Aarlanderveen beide punten lieten liggen, heeft TAVV zich tussen beide koplopers gemeld en mag het zich medekoploper noemen. Al met al een prima weekend voor de blauw-witten uit Ter Aar, dat volgende week Gouda op bezoek krijgt op Sportpark Aardam West.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pietserse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Sebastiaan van der Voorn, Randy Verwoerd, Nick Straver; Dorus Boddeke (75, Youri Looyestein), Mitchel van Wijk (60. Mitch Keijzer), Yassine El Mariami (80. Chiel Konings)

Archieffoto Ronald Snellink

Kamerik-NSV'46, Daan Koot

NSV’46 wederom met lege handen na doelpuntenfestijn in Kamerik

Mat Zevenhoven komt op alle fronten tekort