Kamerik-NSV'46, Daan Koot

NSV’46 wederom met lege handen na doelpuntenfestijn in Kamerik

Kamerik | In een zeer rommelige wedstrijd, waarin beide teams grote moeite kende een medespeler te vinden, hebben de Noordenaren voor de derde maal dit seizoen puntverlies geleden. Na negentig minuten bleef de teller steken op 4-3 voor de blauw-witte formatie.

Coach Dennis van den Ing had voor wat extra defensieve zekerheid gekozen door met vier verdedigers de drie aanvaller van Kamerik te bestrijden. Desondanks was NSV’46 van meet af aan niet goed bij de les. Al na vier minuten kreeg Remco de Wit vanaf links een vrije doortocht maar zijn inzet met buitenkant rechts ging voorlangs. NSV’46 leek gewaarschuwd maar acht minuten na deze kans keek het alsnog tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het in de negende minuut Perry Lok die zich eenvoudig van de bal liet zetten door De Wit, die daarna een vrij baan kreeg om Bas Kalshoven te verschalken. Drie minuten later was er geen druk op de bal aan de rechterkant waardoor middels een voorzet spits Johan Nap tussen Stefan van Tol en Marcel Verhaar mocht binnenkoppen.

Kamerik dat al heel duidelijk met twee linies speelde – drie aanvallers en een blok van zeven daarachter – zakte nog verder terug en bleef loeren op een tegenstoot. In plaats van de ruimtes te benutten en zorgvuldig op te bouwen van achteruit kozen de bezoekers veelal voor de lange bal. Het was nog begrijpelijk ook voor hen die de wedstrijd aanschouwde. In de opbouw ging namelijk zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan. Een spelverdeler die tevens diende als rustpunt ontbrak.

Na een klein half uur werd de eerste mooie Noordense aanval direct bekroond tot doelpunt. Kamerik was even uit positie waar een opgestoomde Mitchel Pijpers gebruik van maakte. Een één-twee met Robbin Verhaar op randje zestien die volgde werd door Pijpers schitterend afgemaakt. Toen Daan Koot twee minuten later een vrije trap in de verre hoek krulde was de hoop in het Noordense kamp weer volledig terug. NSV’46 zette aan maar bleef grossieren in balverlies en verkeerde keuzes. Drie minuten voor de thee ging het faliekant mis toen Sjoerd Tuithof een bal van zijn borst liet springen en zo onbedoeld Rick Veenstra in stelling bracht Kamerik opnieuw op voorsprong te zetten. Oog in oog met Kalshoven bleek dit voor Veenstra een koud kunstje, 3-2.

Na rust eenzelfde spelbeeld. NSV’46 dat het spel probeerde te maken en een counterend Kamerik. Robin van Koert was vlak na rust met een kopbal op de lat nog dichtbij de gelijkmaker maar de spits kende verder een zeer lastige middag tegen Tim Maarleveld die overduidelijk de opdracht had gekregen de Noordense aanvalsleider te schaduwen. Geen moment week hij van zijn zijde, naar het schijnt dronken ze zelfs samen thee in de rust.

‘Blijkbaar zijn we niet goed genoeg een ploeg als Kamerik van de mat te spelen.’

Cas van der Hoorn | Middenvelder NSV’46

Kamiel Disseldorp was na zeventig minuten dichtbij de gelijkmaker. Nadat arbiter Pollen goed voordeel gaf na een overtreding op Van Koert, krulde Disseldorp de bal met links buiten bereik van Kamerik-goalie Robert de Wit op de paal. Ook de ingevallen Menno van Zuijlen was dichtbij maar zijn inzet van dichtbij werd gekraakt. Een zeer slecht genomen vrije trap van Robbin Verhaar leidde tien minuten voor tijd een Kamerikse counter in, die door Kalshoven ternauwernood met het been kon worden gestopt. Twintig seconden later moest hij alsnog lijdzaam toezien hoe Nap vanuit de draai zijn tweede van de middag tegen de touwen schoot, 4-2.
Toen Van Zuijlen twee minuten later na goed doorzetten de aansluitingstreffer onder De Wit doorschoof gloreerde er andermaal hoop in Noordense harten. Helaas voor hen zat een puntendeling er niet meer in.
Op basis van de kansenverhouding een terechte uitslag zag ook NSV’46-middenvelder Cas van der Hoorn. ‘We beginnen vandaag gewoon slap en na twee persoonlijke fouten sta je al snel met 2-0 achter. Nadat we dat ombogen denk je dat we er overheen klappen maar krijg je andermaal de deksel op de neus door weer een fout. Het is niet eens dat we slecht verdedigden vandaag maar dat doet je de das om. Daarnaast was het allemaal niet zuiver genoeg vandaag. We hadden moeite de vrije man en de ruimtes te vinden die er – zeker op rechts – lagen. Blijkbaar zijn we niet goed genoeg een ploeg als Kamerik van de mat te spelen.’