Mat Zevenhoven komt op alle fronten tekort

Zevenhoven | Zevenhoven speelt wekelijks in een te laag tempo, met onnodig veel mensen achter de bal. Wanneer de ploeg vanuit deze spelwijze op voorsprong komt blijkt dit vaak wel de voorbode voor een overwinning. Wanneer de ploeg op achterstand komt, zoals afgelopen zaterdag tegen het degelijk spelende Woerden, moet het vliegensvlug uit de verdedigende stellingen en probeert men vanuit een andere speelwijze de boel alsnog te repareren. Na de 0-1 bleek het mat spelende Zevenhoven hiertoe niet in staat en verloor uiteindelijk kansloos met 0-3.

Het spel van Zevenhoven oogde traag en het spel is vooral saai om te aanschouwen. Voor de derde keer dit seizoen kon de eerste helft eigenlijk net zo goed schriftelijk afgedaan worden. De beste kansen waren er voor Woerden, doelman Jordy Aartman wist met prima keeperswerk echter zijn doel schoon te houden. De enige kans voor Zevenhoven was een afstandsschot van uitblinker Bart Verlooij, die maar net over het doel zeilde. Bij het begin van de tweede helft was er even de hoop dat Zevenhoven fanatiek op zoek zou gaan naar de openingstreffer, maar omdat de ploeg steevast vijf man achterin houdt bij het balbezit van de tegenstander zorgde men geen moment voor druk op de achterhoede van Woerden. Zevenhoven beschikt met spitsen Marco Pellegrom en Nick Mooren (hij startte zelfs op de bank) over prima voorwaartsen, maar zij worden maar zelden bereikt. Een logische redenering is, dat bij een aanvallendere tactiek, juist deze spelers meer in stelling zullen worden gebracht en kunnen doen waar zij goed in zijn, namelijk scoren.

‘We moeten gewoon 100% meer lef tonen en veel meer druk naar voren durven zetten’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Zevenhoven riep dus de ellende over zichzelf af. Een ongelukkige handsbal van Berry Peters binnen de zestienmeter betekende een penalty voor de Woerdenaren, deze werd onberispelijk binnengeschoten. Vijf minuten later kon Pellegrom de stand alweer gelijktrekken. Een prima dieptepass van Niels van Rijn verschafte de spits een vrije doortocht naar de Woerden keeper. Deze kans bleek helaas niet aan Pellegrom besteed, hij lobte de bal uiteindelijk net naast het Woerden doel. Woerden beschikt over een prima team, kwam niet meer in de problemen en wist de wedstrijd via twee slimme counters uiteindelijk te beslissen en liet zodoende de ploeg van Chris Snaterse met lege handen. Stof tot napraten was er zeker. De spelopvatting van de plaatselijke SV mag deze week nog weleens tegen het licht gehouden worden want het publiek kijkt toch liever naar een enthousiaster en vooral aanvallender Zevenhoven. Daar is de huidige selectie in ieder geval goed genoeg voor.