TAVV loopt in de val van Oegstgeest

Oegstgeest | Voor het derde seizoen op rij speelden TAVV en FC Oegstgeest in de eerste competitiewedstrijd tegen elkaar. Na een ruime overwinning (6-0) en een doelpuntrijk gelijkspel (3-3), waren ditmaal de druiven zuur voor TAVV. FC Oegstgeest was namelijk met 4-1 te sterk voor de ploeg van Dennis Tijssen.

Vrijwel iedereen was er heilig van overtuigd dat TAVV goed voor de dag zou komen in de eerste competitiewedstrijd. Het kende een goede voorbereiding met prima resultaten en het spel liet eigenlijk ook niets te wensen over. En doordat vrijwel al zijn spelers ook nog beschikbaar waren, had Tijssen een luxeprobleem en moest hij keuzes maken voor zijn basisopstelling.

Toch kende TAVV een beroerde start van de wedstrijd. FC Oegstgeest zakte ver in en liet de Ter Aarders het spel maken. In de omschakeling probeerde men te profiteren van de ruimte achter de laatste linie en daarin was het al direct gevaarlijk. Toch was het pas bij de derde grote kans raak en op deze eerste treffer viel eigenlijk niets af te dingen. Robin van Koert kon zeven minuten voor rust iets terugdoen, maar daarvoor was de score uit een strafschop eerst al verdubbeld. En net toen iedereen aan de thee begon te denken werd het ook nog eens 3-1…

‘Zij kregen 5,5 kans en scoren daaruit vier keer’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

In de tweede helft kwam TAVV als herboren uit de kleedkamer. Met de komst van vleugelaanvaller Yassine El Mariami was het wachten op de aansluitingstreffer, echter was het Oegstgeest dat al snel toesloeg en daarmee de genadeklap uitdeelde: 4-1. TAVV probeerde het nog wel, maar was niet bij machte om het tij te keren.

De van vakantie teruggekeerde Lars van der Pijl moest bekennen dat Oegstgeest erg effectief was. ‘Zij kregen 5,5 kans en maakten daaruit vier goals. Overigens hadden zij best een aardige ploeg en waren wij erg matig.’ Aanvalsleider Lyndon de Bruijn vulde zijn aanvoerder aan. ‘Oegstgeest stond erg compact, wij waren slordig en lieten de bal niet snel genoeg rondgaan’.

Volgende week mag TAVV deze misstap recht proberen te zetten in de derby tegen Aarlanderveen. Beide ploegen hebben de ambitie om in de top van de derde klasse uit te komen, maar minimaal één van de twee zal direct in de wachtkamer komen te zitten.

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Bjorn Valentijn (70. Luke van Veen), Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Chiel Konings (60. Yassine El Mariami); Jeffrey Pieterse (70. Dorus Boddeke), Donny van der Neut (80. Roel Vogel), Randy Verwoerd; Robin van Koert, Lyndon de Bruijn, Eric van der Hout (60. Jesse Modderaar)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Aarlanderveen in blessuretijd langszij maar verliest alsnog

0172SPORT, NicBoys-NSV'46

Spanning en sfeer maskeren matig voetbal in échte derby