TAVV knokt zich terug van 0-2 achterstand

Ter Aar | Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart had TAVV drie wijzigingen in de basisopstelling. Luke van Veen verving de niet fitte Jesse Modderaar, die overigens wel op de bank plaatsnam en inviel. Controlerende middenvelder Randy Verwoerd nam de plaats centraal achterin over van de geblesseerde Yannick Otto. De teruggekeerde Donny van der Neut hield Yassine El Mariami op de bank, en opnieuw was er in de basiself geen plaats voor Robin van Koert.

In de eerste helft had de koploper uit Oudewater het betere van het spel. Vooral op het middenveld en voorin zit het goed in elkaar bij de ploeg van Alex Redel, achter in het echter kwetsbaarder. Door een zondagsschot vanaf vijfentwintig meter kwam men in het eerste bedrijf ook nog aan de leiding: 0-1.

Na de rust moest Oudewater-verdediger Walter van der Neut met zijn tweede gele kaart inrukken en dit was voor TAVV het sein om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Toch liep het eerst nog tegen tweede tegentreffer aan.

‘Het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben we niks gecreëerd, pas na een minuut of zeventig kwamen er wat kansjes’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Met een man meer en mede door wat aanvallendere wissels ging TAVV vol op de aanval spelen en vanaf dat moment wist men eindelijk gevaarlijk te worden. Via de ingevallen Robin van Koert werd een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer geforceerd. Oudewater zakte in het laatste kwartier steeds meer in en probeerde alleen nog maar tegen te houden. TAVV loerde op de gelijkmaker en in de blessuretijd viel deze uiteindelijk ook, middenvelder Nick Straver was de gevierde man.

Na afloop moest aanvoerder Lars van der Pijl concluderen dat een gelijkspel het maximaal haalbare was. ‘Ik denk dat een gelijkspel voor ons een behoorlijk resultaat is, zeker als je kijkt naar het vertoonde spel. Het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben we niks gecreëerd, pas na een minuut of zeventig, toen zij met een mannetje minder speelde en wij opportunistischer gingen spelen, kwamen er wat kansjes.’

Ondanks het gelijkspel blijft FC Oudewater koploper, wel heeft CVC Reeuwijk nog een wedstrijd tegoed en kunnen zijn de koppositie overnemen.

Rodney Pater; Luke van Veen (Jesse Modderaar), Lars van der Pijl ©, Randy Verwoerd, Chiel Konings (Dorus Boddeke); Sebastiaan van der Voorn (Erik van den Hout), Jeffrey Pieterse, Nick Straver; Yoeri Looyestijn, Donny van der Neut (Yassine El Mariami), Lyndon de Bruijn (Robin van Koert)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)