Zevenhoven stelt ook teleur tegen Zwammerdam

Zevenhoven | Na een overwinning en twee gelijke spelen besloot Chris Snatersen om in de thuiswedstrijd tegen Zwammerdam het roer om te gooien. Het 4-4-2 systeem werd ingeruild voor een systeem met vleugelspelers, maar de wisselingen bleken niet goed uit te pakken aangezien de bezoekers bij rust al op een 0-2 voorsprong stonden.

De wedstrijd was amper twintig minuten oud toen Zevenhoven al wist dat het een hele moeilijk middag ging worden. Zwammerdam-aanvoerder Lars Kremer had de score geopend en vleugelspeler Koen Woudenberg verdubbelde negen minuten later de score. Ook na de 0-2 had Zevenhoven nog niets te vertellen en was het wachten op een derde treffer.

In de rust besloot Snatersen opnieuw om het roer om te gooien. De ongelukkig spelende Nick Mooren werd uit zijn lijden verlost en vervangen door Berry Peters. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet werd naast Marco Pellegrom in de spits gepositioneerd en daardoor ging Zevenhoven in een 3-3-4 systeem va-banque spelen. De tweede helft was amper begonnen of de wisseling bleek al goed uit te pakken. Pellegrom, normaliter niet zo’n kopper, zorgde met een prachtige kopbal direct voor de aansluitingstreffer.

‘Misschien moeten we de volgende keer maar direct met Sjoerd in de spits gaan spelen’

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Zevenhoven hield druk op de defensie van Zwammerdam, maar langzamerhand kregen de bezoekers de controle steeds meer terug. Op driekwart wedstrijd bracht Morris van Vliet met een kopbal de marge weer op twee en kon Zevenhoven opnieuw beginnen.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd bracht invaller Kevin Haak de spanning terug aan de Stationsweg in Zevenhoven. Een hectische blessuretijd van acht minuten volgde, waarbij Zevenhoven nadrukkelijk op de deur klopte. Op fenomenale wijze bracht Zwammerdam-doelman Bartjan Pfaff op de doellijn redding en niet veel later claimde Zevenhoven een penalty na een overtreding van Pfaff op Pellegrom. Scheidsrechter Kok stond echter te ver van de situatie af en liet doorspelen. Hierdoor zag Zevenhoven dé kans op de gelijkmaker verkeken worden, echter had dat ook wel wat te veel van het goede geweest voor de geel-rode brigade.

Zevenhoven-middenvelder Robert Mooren moest ook bekennen dat het een terechte nederlaag was. ‘Voetballend zag het er weer niet uit vandaag. De eerste helft hadden we niks te vertellen, de tweede helft was voor ons. Dit kwam echter wel doordat we opportunistischer gingen voetballen, want goed was het zeker niet. Misschien moeten we de volgende keer maar direct met Sjoerd in de spits gaan spelen. Overigens vond ik Zwammerdam ook niet zo bijzonder. Het moeilijke bespeelbare veld hielp misschien ook niet mee. Voorlopig moeten we het van hard werken hebben, voetballend gezien moeten we nog echt stappen maken.’