Nicolaas Boys boekt knappe uitzege bij Siveo

Zegveld | Voorafgaand aan het duel was de verwachting dat Siveo ’60 en Nicolaas Boys aan elkaar gewaagd zouden zijn. Na negentig minuten stond er echter een afgetekende 0-3 overwinning op het scorebord voor de ploeg van Mo Bougrine.

Al binnen tien minuten was Nicolaas Boys dicht bij de openingstreffer. Een geweldig schot van Peter Burgemeijer vanaf een meter of vijfentwintig spatte op de lat uiteen. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak. Uit een corner kopte Fabio Rodrigues dos Santos binnen. Even was het de vraag of de bal ook de doellijn had gepasseerd, echter had de Ter Aarse scheidsrechter Marcel Maurits zicht op de situatie en kende de treffer toe: 0-1.

Nicolaas Boys wilde na dit doelpunt direct doordrukken en bijna verdubbelde Rowan Sassen de score uit een voorzet van Burgmeijer. De betrouwbare Siveo-goalie Erik Streng plukte de kopbal echter fraai uit de bovenhoek. Na een half uur spelen kwam Siveo eigenlijk voor het eerst in het spel voor, tot die tijd had het niks te vertellen gehad. Toch werd de geelhemden nauwelijks gevaarlijk en op slag van rust viel de treffer toch aan de andere kant. Rocco Uijttewaal hoefde de bal alleen maar binnen te lopen na goed voorbereidend werk van Burgmeijer. Direct daarna klonk het rustsignaal.

‘Ik was echt totaal niet onder de indruk van Siveo’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

Een klein kwartier na rust gooide Burgmeijer de wedstrijd op slot. Via de omschakeling werd Rowan Sassen diep gestuurd en hij hoefde bal alleen maar breed te leggen op de meegelopen Burmeijer, die daarmee voor de 0-3 zorgde. Het laatste half uur kon vervolgens net zo goed schriftelijk worden afgedaan, Siveo kon niet en Nicolaas Boys hoefde niet meer.

Al met al een prima overwinning voor de Nieuwveners, beaamde ook aanvoerder Joost Verkerk. ‘Dit was een eenvoudige overwinning voor ons. Wij speelden vandaag erg goed en ik was echt totaal niet onder de indruk van Siveo. Ik snap dat als je met 1-0 achter tegen ze komt, het een hele andere wedstrijd kan worden. Dan spijkeren ze de pot dicht en wordt het lastig. Maar nu komen wij met 0-1 voor en dan moeten zij komen. En daar zijn ze niet zo goed in, want voetballend is het niet zoveel. Ze moeten het in mijn ogen vooral van hun fysiek hebben’.