NSV’46 vecht zich via Houdini-act langs Zevenhoven

Noorden | Verrassend genoeg was Zevenhoven de betere ploeg in de derby tegen NSV’46. Zeker na de rode kaart van NSV’46-speler Lars de Jong in de vijfendertigste minuut van de wedstrijd. Niemand gaf in de rust – bij een 1-1 stand – nog een stuiver voor de kansen van de ploeg van Dennis van den Ing. Toch wisten de Noordenaren op wonderbaarlijke wijze de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen.

Er waren slechts vijf minuten gespeeld toen de bal al uit het Zevenhovens doel gehaald mocht worden. Een vrije trap van Daan Koot ging over de verdediging van Zevenhoven heen, belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Cas van der Hoorn, hij schoof de bal op knappe wijze achter keeper Jordy Aartman. Hiermee was het spel direct op de wagen en Zevenhoven mocht meteen laten zien wat het dit seizoen nu echt aan kwaliteit in huis heeft. En dat deed het. Met prima verzorgd voetbal werd de thuisploeg steeds verder naar achteren gedrukt en werd er nadrukkelijk gezocht naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen leidde dit niet, wel tot irritatie van een aantal NSV’46-spelers, die uit frustratie steeds vaker hun heil zochten bij de scheidsrechter. Een onbegonnen strijd, dat ondervond ook Lars de Jong. Bij zijn eerste de beste opmerking op de leiding kreeg hij direct een gele prent voorgeschoteld. Voor veel spelers vaak het signaal om zich de rest van de wedstrijd rustig te houden, enige vorm van discipline is aan De Jong niet besteed; hij haalde een kwartier later doodleuk zijn tweede gele kaart en bezorgde zijn team hiermee weer eens een slechte dienst. De Noordenaren mochten verder met tien man, kwam steeds meer onder druk te staan en uiteindelijk was het Berry Peters die Zevenhoven vlak voor rust op gelijke hoogte bracht.

‘Wij moeten gewoon die 1-2 maken tegen 10 man, dan loop je er overheen met 1-4 of 1-5’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Voor het restant van de wedstrijd waren ‘de koeten’ met een duidelijk doel uit de kleedkamer gekomen, achterin de pot dichthouden en hopen op een gelukkige uitval via spits Robin van Koert. Zevenhoven kreeg alle ruimte om op te bouwen en mocht bij vlagen zelfs doorlopen tot de rand van de zestienmeter. De ploeg van Chris Snatersen speelde echter in een te laag tempo en was weinig verrassend in zijn aanvallen. NSV’46 hield vrij makkelijk stand, tot aan de vijfenzestigste minuut, toen een perfect aangesneden voorzet van Erik de Boer het hoofd vond van de geheel vrijstaande Marco Pellegrom. De lange spits – niet in goede doen deze middag – kopte de bal echter naast. Tien minuten later kreeg Pellegrom een herkansing, nu werd zijn kopbal van de lijn gehaald.

‘We bleven er voor gaan, wilde gewoon niet opgeven, iets wat eigenlijk niet echt in onze ploeg zit, maar vandaag dus wel’

Daan Koot | Matchwinner NSV’46

Zevenhoven drukte, NSV’46 knokte, intimideerde, bleef de scheidsrechter bewerken, maar hield stand. En zoals zo vaak, wanneer kansen aan de ene kant onbenut blijven, valt de goal vaak aan de andere kant, het was in deze spannende derby niet anders. Bij één van de spaarzame uitvallen van de thuisploeg wist Robin van Koert – veruit de beste speler van het veld – twee verdedigers van Zevenhoven van zich af te schudden en de mee opgekomen Daan Koot in stelling te brengen, zijn lage schot kreeg wat snelheid mee door het natte veld en bleek hard genoeg om Jordy Aartman te verrassen: 2-1. Het zichtbaar aangeslagen Zevenhoven wilde nog wel, maar kon simpelweg niet meer. NSV’46 counterde slim en leek via Robin van Kort zelfs op weg naar 3-1. Een doodschop van Mika Valentijn weerhield hem hiervan. Dit leverde de verdediger vervolgens een terechte rode kaart op en hiermee waren de kansen voor Zevenhoven verkeken. De derby, die qua emotie alles in zich had, eindigde hiermee in tien tegen tien en uiteindelijk in een zwaar bevochte overwinning voor de ploeg van Van den Ing.

NSV’46 aanvoerder Stefan van Tol was opgelaten na de ontsnapping van zijn ploeg. ‘Ik had het gevoel dat wij het duel controleerde tot aan de rode kaart van Lars. Niet direct qua balbezit, maar wel qua kansen. Daarnaast hadden we achterin onze zaken redelijk op orde en gaven we niet veel weg. Voor mijn gevoel was de tweede gele kaart een ongelukkige botsing, echter moet Lars niet in deze situatie terecht komen. Met tien man probeer je vervolgens de boel dicht te houden en hoop je op een gelukkige counter. We hadden geen belang meer bij een goede wedstrijd en moesten alles uit de kast halen om een goed resultaat te behalen. Er stond een team dat voor elkaar vocht en waarbij alle neuzen dezelfde kant op stonden. Iedereen was na afloop dan ook door het dolle en dat is iets wat al lange tijd niet meer het geval is geweest.’

In het Zevenhoven kamp heerste logischerwijs teleurstelling over het resultaat. Marco Pellegrom daarover: ‘We hebben uiteindelijk van onszelf verloren. Als we de kansen afmaken in de tweede helft loop je uiteindelijk verder uit doordat we dan ruimte zouden krijgen. Nu valt die goal niet en verlies je zelfs nog… Voetballend gezien waren we beter dan zij, maar we lieten het gewoon na om de wedstrijd te beslissen.’