TAVV in blessuretijd van spektakelstuk langs SC Monster

Monster | TAVV heeft zich na een ware thriller geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Bij rust leek de wedstrijd al beslist, aangezien de thuisploeg toen al met een man minder op het veld stond en ook nog eens tegen een 0-2 achterstand aan keek. Echter rechtte Monster na de rust de rug, kwam het op dubieuze wijze langszij, maar in de blessuretijd schoot Yannick Otto vanaf de penaltystip de bevrijdende 2-3 binnen.

Op een bomvol Sportpark Polanen werden beide ploegen met vuurwerk op grootste wijze door beide supportersschare onthaald, de toon voor de middag was hiermee gezet. Monster begon beter aan de wedstrijd, maar de organisatie van TAVV – onder leiding van de teruggekeerde aanvoerder Lars van der Pijl – stond dusdanig goed, waardoor ze nauwelijks iets weggaven. TAVV loerde vooral op de omschakeling en na een kwartier spelen wist men voor het eerst gevaarlijk te worden, waarbij het ook direct raak was. Randy Verwoerd wist na een balverovering Robin van Koert te bereiken, die op zijn beurt weer Donny van der Neut wist te vinden en voor de 0-1 kon zorgen.

Na een uur spelen leek TAVV helemaal op rozen te zitten. Bij een overtreding op Eric van der Hout wees scheidsrechter Roozenboom naar de penaltystip en linksback Chiel Konings schoot de bal vervolgens onberispelijk in de touwen: 0-2.

Monster, dat in de competitie slechts twee nederlagen leed, wist niet wat hen overkwam en dit resulteerde in een kiezelharde overtreding van Bink den Brabander op Björn Valentijn. Dit werd terecht bestraft met een directe rode kaart en daarmee was de verwachting dat het verzet van de thuisploeg gebroken was. Niet was minder waar, want Monster kwam uitstekend uit de kleedkamer en vond binnen drie minuten de aansluitingstreffer via Thijme van der Arend na een mooie aanval over de rechterflank. Vanaf dat moment was de spanning weer volledig terug en leek de gelijkmaker zelfs in de lucht te hangen.

‘Ik loop al heel wat jaren mee, maar wat er vandaag gebeurde heb ik nog nooit gezien’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Net nadat Dennis Tijssen vers bloed had ingebracht met Kevin van Wijk en Mike Keijzer leek de marge weer op twee gebracht te worden. Een vrije trap van centrale verdediger Yannick Otto werd op fantastische wijze binnen geschoten. De 1-3 werd met het massaal meegekomen Ter Aarse publiek gevierd, maar tot ongeloof van iedereen met een wit-blauw TAVV hart werd de treffer afgekeurd doordat de scheidsrechter met de hand in de lucht stond voor een indirecte vrije trap. Echter had niemand deze afkeuring in eerste instantie in de gaten, waardoor de thuisploeg snel de oversteek kon maken naar het doel van Rodney Pater waarbij het de 2-2 mocht aantekenen. Na hevige protesten van TAVV zijde, waarbij tevens werd geclaimd dat doelman Willen-Jan Broch de bal ook nog met de hand raakte, werd er voor een korte afkoelingsperiode gekozen.

Vlak na de hervatting kwam TAVV ook nog eens met twee man meer te staan, nadat Keke Stam met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd mocht inrukken. Het was wachten op de 2-3 en in de blessuretijd leek men loon naar werken te krijgen toen de bal voor de tweede maal deze middag op de stip werd gelegd. Ditmaal was het Otto die zich over deze buitenkans mocht ferme en ook hij zag zijn inzet achter Broch belanden: 2-3. In de ultieme slotfase moest ook Den Brabander nog het veld verlaten, waardoor Monster met acht man de wedstrijd beëindigde.

‘Het was echt bizar hoeveel supporters er langs de lijn stonden en hoe goed de sfeer was’

Sebas van der Voorn | Middenvelder TAVV

Lars van der Pijl sprak na afloop over een van de meest memorabele wedstrijden uit zijn carrière. ‘Wat was dit een gekke pot! Ik loop al heel wat jaren mee, maar wat er vandaag gebeurde heb ik nog nooit gezien. Zeker bij die 3-1 van Yannick, waarbij iedereen staat te juichen en de scheids ineens zegt dat het een indirecte vrije trap is. Alleen Rodney en ik stonden toen nog binnen de lijnen’. Van der Pijl hield het overigens driekwart wedstrijd vol. ‘In februari ben ik door m’n enkel gegaan en het herstel duurt langer verwacht. Momenteel ben ik ook nog steeds niet helemaal fit, maar Jeffrey Pieterse kon niet spelen dus ik moest er vandaag wel in. Gelukkig kon ik het 65 á 70 minuten volhouden, daarna moest ik eraf. Maar op ervaring kan ik ver meekomen…’

Sebas van der Voorn genoot van de entourage in en rondom het veld. ‘Het was echt een bizarre wedstrijd, waarbij de scheidsrechter het totaal niet onder controle had en het daardoor ook steeds grimmiger werd. Maar het was wel echt bizar hoeveel supporters er langs de lijn stonden en hoe goed de sfeer was. Dit zijn heerlijke potjes om te spelen en het is super dat je op deze manier weet te winnen.’

Dinsdagavond speelt TAVV in de tweede ronde opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij DWO dat in de eerste ronde uit bij Te Werve met 0-1 wist te winnen.