Ruud Bos, 0172SPORT, 0172SPORT column, Het Bos Ingestuurd

De Open Toernooien komen er aan!

Dit weekend gaat het alweer gebeuren, dan gaat ons Open Toernooi weer van start. Door dat coronagedoe van vorig jaar is het toen bij hoge uitzondering in september georganiseerd. Dus voor m’n gevoel is het toernooi van 2021 net afgesloten en beginnen we nu alweer aan een nieuwe versie. Het wordt alweer het elfde jaar! Dat had ik echt nooit gedacht na de, op z’n zachts gezegd, moeilijke start van inmiddels 11 jaar geleden…

Voor de mensen die niet erg thuis zijn in het tennis, zo’n toernooi regel je voor een groot gedeelte vanuit een programma genaamd “toernooiplanner”. En geloof mij, dat programma moet je wel eerst onder de knie hebben wil je een behoorlijk toernooi kunnen organiseren. U raadt het al, wij stapten er toentertijd met ons team blind in, zonder enige kennis en voorbereiding en hadden dus geen idee hoe alles werkte. Met als gevolg dat elke deelnemer vooraf steeds een nieuwe uitnodiging per mail kreeg voor zijn eerste wedstrijd, simpelweg omdat de vorige versie fout was. Vijf wedstrijden inplannen op vier banen is lastig, tijden doorgeven waarop iemand had aangegeven echt niet te kunnen, je kon het zo gek niet bedenken of wij deden het fout. Maar door al die mails werd het tegelijk zo’n bende dat mensen zich op ons park meldde terwijl ze niet moesten spelen en natuurlijk ook andersom, deelnemers kwamen niet opdagen terwijl ze, in onze ogen, toch echt moesten spelen. Wat hebben we een hoop recht moeten praten dat jaar. Het enige onderdeel wat perfect verliep was onze feestavond, daar waren we dan wel weer goed in.

‘Je kon het zo gek niet bedenken of wij deden het fout, mensen meldden zich op ons park terwijl ze niet moesten spelen en natuurlijk ook andersom’

Ruud over de organisatie van zijn eerste Open Toernooi

Inmiddels hebben we het goed onder controle en is ons Open Toernooi een jaarlijks terugkerend feest…nu ook voor onze deelnemers gelukkig. Spelers vanuit allerlei verschillende, omliggende clubs die het tegen elkaar opnemen maar die het vooral gezellig hebben met elkaar, prachtig die verbinding! En als wij in Zevenhoven klaar zijn gaat de stok over aan Ted van der Hoorn die er gemakshalve ook nog een toernooi op de dag voor de 50-plussers bij doet. Het Koeten Toernooi, mooi man, ik ben er weer bij Ted! Nog zo’n aanrader, het meest bekende toernooi van de regio “Het Strooplikker Toernooi”. Daar kun je een echte strooplikker winnen, er zijn mensen die een moord doen voor dat beeldje, er zijn ook deelnemers die er geen geheim van maken…’doe mij het geld maar!’ Daarna reizen we af naar ‘t Vos Open. Het meest knusse toernooi van de gemeente bestaat inmiddels al 25 jaar! En hoe beroert je er ook speelt, je krijgt daar altijd een mooie plant mee. De echte tennisgek reist daarna af naar Texel, een soort uit de hand gelopen traditie waarbij de populariteit voor deelname hieraan wat aan het wegzakken is heb ik het idee. Ik zal u niet vermoeien met de uitleg over het feit dat daar een zogenaamde “Schaaplikker” te winnen valt. Goed…snel terug naar onze eigen gemeente want daarna volgt het altijd druk bezochte Aarlandentoernooi op het prachtig vernieuwde park in Ter Aar. In augustus sluiten we de toernooiroute af in Nieuwkoop, waar je tot in de late uurtjes nog op je wenken wordt bediend in het Sportcafé bij Robin Garrelfs.

Alle toernooien mogen dit jaar weer worden georganiseerd, een walhalla voor de tennisliefhebber. Iedereen heel veel succes met het organiseren of deelnemen! En het is met tennis net als met voetbal, je hoeft er niet goed in te zijn om het vreselijk goed naar je zin te hebben…dus veel succes in Noorden, Luuk!

Zevenhoven krijgt pak slaag in Zoeterwoude en ziet promotiekans vervliegen

TAVV in blessuretijd van spektakelstuk langs SC Monster