Sportblessure? Nu aanpakken!

Nieuwkoop/Ter Aar | Veel competities zijn inmiddels afgelopen of bijna afgelopen. Voor veel sporters treedt een periode aan met meer rust en is er eindelijk tijd om slepende blessures te laten herstellen.

Meestal weten sporters wel van het bestaan van de sportfysiotherapeut. Echter, vaak wordt, bij een langer durende blessure, gedacht dat het met rust wel over zal gaan. Maar zodra, na de zomervakantie, de training hervat wordt blijkt dat de blessure toch opnieuw optreedt en dat men met de rust weinig is opgeschoten. Zeker voor die wedstrijdsporters is het nu zaak fit te worden zodat het volgende seizoen met minder problemen zal verlopen.

De sportfysiotherapeut is dé deskundige bij uitstek om een sportblessure te beoordelen, te onderzoeken en vervolgens aan te geven hoe daarmee om te gaan; soms door rust te nemen, maar veel vaker door aangepast te trainen en actief te werken aan het herstel. Veel blessures zijn bijvoorbeeld het gevolg van een verminderde stabiliteit en spiercontrole van de romp en door hier gericht aan te werken zijn problemen in het nieuwe seizoen te voorkomen.

Voor sportmedische begeleiding kunt u terecht bij ProMove, bewegen en gezondheid (voorheen bekend als Bakker & De Vos) waar de sportfysiotherapeuten Mark de Vos, Kim van der Pijl en Tessa van Eijk garant staan voor een deskundige behandeling en begeleiding op maat. Vaak wordt daarbij samengewerkt met één van de manueel therapeuten of met de sportmasseur Remco Tuithof.

Tevens kan er gebruik gemaakt worden van het gratis sportspreekuur op de dinsdagavond van 18:00 – 19:00 uur waarin de sporter terecht kan met vragen over blessures, hoe ermee om te gaan en waarin de sporter advies krijgt m.b.t. de behandeling ervan.

Voor nadere informatie of voor het het maken van een sportspreekuur of sportmedische begeleiding afspraak kunt u een mail sturen naar: info@bakkerendevos.nl, bellen naar 0172-575261 / 0172-603195 of een WhatsApp bericht sturen naar 06-57821791.

TAVV in blessuretijd van spektakelstuk langs SC Monster

Tweedaagse voetbaldagen bij TAVV in de zomervakantie!