0172SPORT, TAVV-RVC'33

TAVV hard onderuit tegen RVC’33

Ter Aar | Het maken van doelpunten is en blijft het grote euvel bij de ploeg van Dennis Thijssen. Ook afgelopen zaterdag waren er, met name in de eerste helft, wel de kansen maar niet de doelpunten. Tegenstander RVC’33 profiteerde optimaal en wisten de Ter Aarders uiteindelijk met een simpele 0-4 over de knie te leggen.

De thuisploeg begon matig aan de wedstrijd maar wist zich in de loop van de eerste helft, nadat RVC’33 een grote kans had gemist, goed te herstellen. Het betere spel leidde dan ook tot twee honderd procent kansen, maar zoals vaker dit seizoen werden deze niet benut. Donny van der Neut en Eric van Hout hadden het vizier ook deze middag niet op scherp staan. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers uit een dood spelmoment vlak voor rust op voorsprong te komen en zodoende mocht de thuisploeg met deze mentale dreun op zak de kleedkamer gaan opzoeken.

Na rust was de thuisploeg niet meer in staat de tegenstander bij te benen. Afspraken werden niet goed nagekomen en de ploeg stortte als een kaartenhuis in elkaar. De bezoekers liepen uiteindelijk uit naar 0-4. Er waren nog wel kleine kansjes voor de thuisploeg maar tot scoren kwam de ploeg wederom niet.

“Het wordt een lastig seizoen als we zo doorgaan”

Sebastiaan van der Voorn ziet het momenteel somber in

TAVV staat na de wedstrijd tegen RVC’33 met twee punten uit zeven wedstrijden, samen met Kagia, onderaan de ranglijst van hun klasse. Het verzamelde puntenaantal is al genoeg reden tot zorg voor de Ter Aarders, maar het aantal gescoorde doelpunten is wellicht nog alarmerender voor de Aardam-Westbewoners. TAVV scoorde tot nu toe slechts twee doelpunten in deze voetbaljaargang.

TAVV-speler Sebastiaan van der Voorn zocht na afloop naar oorzaken voor de haperende productie van zijn ploeg. Van der Voorn: “Het is inderdaad om soms wanhopig van te worden. Ook vandaag kregen we de mooiste kansen en hadden we met 2-0 of misschien wel 3-0 voor moeten staan. We stonden diverse keren alleen voor hun keeper en nog gaat die bal er niet in. Zij kregen vlak voor rust een vrije trap en die vliegt er prompt in. Wat de oorzaken zijn voor het niet kunnen scoren? We hebben met Eric van der Hout en Donny van der Neut spitsen die vorig seizoen hebben bewezen makkelijk te kunnen scoren, maar om de één of andere manier lukt het nu gewoon niet. Daarnaast is het vertrek van Jeffrey Pieterse en Robin van Koert (beiden nu spelend voor NSV’46, red.) een aderlating geweest, want zij pikten ook regelmatig hun doelpuntjes mee. Natuurlijk spelen we dit seizoen een klasse hoger, maar we creëren de kansen wel. Op een bepaald moment gaat het toch in je koppie zitten en dat moeten we natuurlijk niet hebben…”

Opstelling TAVV:
Rick Zweers; Kevin van Wijk, Sebastiaan van der Voorn, Lars van der Pijl © (Yannick Otto), Chiel Konings; Dorus Bodekke, Roel Vogel (Stan van Smoorenburg), Donny van der Neut, Randy Verwoerd (Yassine El Mariami); Eric van der Hout, Youri Bakker

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd) | Bron: Leiden Amateurvoetbal

Sportief, Quinton Langelaan

Sportief wint eenvoudig in Oostzaan van Terrasvogels

0172SPORT, DSOV-Altior

Altior knokt zich naar eerste zege op bezoek bij DSOV