0172SPORT, DSOV-Altior

Altior knokt zich naar eerste zege op bezoek bij DSOV

Vijfhuizen | Dat Altior na zeven speelronden zijn eerste overwinning behaalde is natuurlijk mooi, maar het liep ook in op de concurrentie én verliet de laatste positie. De ‘veilige’ elfde plaats is nu weer in zicht, hetgeen nieuwe hoop zal geven op lijfsbehoud voor de Langeraarders…

De eerste helft viel er niet veel te beleven in Vijfhuizen. Het werd al snel duidelijk dat het niveau tussen beide degradatiekandidaten vandaag niet heel hoog zou liggen. De thuisploeg had optisch de overhand, waar Altior loerde op de omschakeling.

De tweede helft was het niveau niet veel hoger maar de spanning en inzet vergoedde een hoop. Altior kwam al snel op voorsprong toen een voorzet van Tim Heikoop door een DSVO-verdediger achter zijn eigen doelman werd geschoven. Een fijne opsteker voor de ploeg van Arjan van der Laan dat de marge ook nog eens snel wist te verdubbelen. Na een mooie actie vond aanvoerder Tom van der Weijden op de rand van het strafschopgebied Heikoop die het leer prachtig op de slof nam en met een dropkick de keeper verschalkte.
DSOV liet het er niet bij zitten en hervond de hoop toen men na vijf minuten na de 0-2 de aansluitingstreffer aantekende. Ook de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en dompelde iedereen bij de Langeraarse ploeg weer in rouw. Wederom werd er een marge van twee weggeven, maar nu lieten de oranjehemden het niet verder komen dan dat.

Altior rechtte de rug en leek via Heikoop op voorsprong te komen, ware het niet dat zijn vrije trap uit de bovenhoek werd geranseld. Met nog tien minuten op de klok kon Heikoop alsnog juichen. Na slecht uitverdedigen van de DSOV-doelman en fel afjagen van Van der Weijden kreeg de aanvoerder de bal uiteindelijk met een sliding bij Heikoop die rustig bleef en beheerst de winnende treffer binnenschoof.

“Keihard knokken wordt eindelijk beloond met drie punten”

Tom van der Weijden loofde de inzet van zijn ploeggenoten

In de slotfase werd de voorsprong met succes verdedigd en liet Altior andermaal zien hard voor elkaar te kunnen en willen knokken, zag ook aanvoerder Van der Weijden. “Het was een zeer spannende pot. Weer komen weer op een 0-2 voorsprong en net als vorige week geven we dit weer uit handen. Bij de twee tegengoals hadden we beter kunnen en moeten verdedigen. Maar we maken de 2-3 en daarna trekken we de drie punten alsnog over de streep door keihard te werken en echt goed te verdedigen. Iedereen werkte er hard voor en de duels werden keihard gespeeld. Het is mooi dat we dan uiteindelijk een keer worden beloond met de drie punten”, aldus de blije captain.

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet, Stan Janssen, Bram Hartveld; Reber Taha (Stijn van der Meer), Sem van den Berg (Rody Blommestijn), Tom van der Weijden ©, Joost Sassen (Eray Bozkurt); Rick Keijzer, Tim Heikoop