TAVV gedegradeerd naar 3e klasse, gemiste strafschop tekenend voor seizoen

Ter Aar | Het lot van TAVV is drie wedstrijden van tevoren officieel bezegeld. Op eigen veld ging het met 2-5 onderuit tegen het Goudse DONK, waardoor het gat met de nummer elf onoverbrugbaar is geworden.

Toch begon de middag niet zo slecht voor de thuisploeg. Binnen twee minuten wist Donny van der Neut de score te openen na een assist van Dorus Boddeke: 1-0. Een klein kwartier later kwam DONK op gelijke hoogte. In het half uur dat daarop volgde werden beide ploegen nauwelijks gevaarlijk. TAVV probeerde van achteruit wel op te bouwen en DONK leek wat meer vanuit de tegenstoot te willen toeslaan, maar meer dan wat speldenprikjes kwamen hier niet uit voort.

Op slag van rust kreeg TAVV alsnog de ideale mogelijkheid om wederom aan de leiding te komen. Een handsbal werd bestraft met een penalty. Chiel Konings is normaliter een zekerheidje vanaf de penaltystip, ditmaal had hij het duidelijk te hoog in zijn bol. Zijn inzet ging huizenhoog over het doel van Bas van der Eem, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de thee opzochten.

“Het is natuurlijk een domper dat Chiel die bal van elf meter bijna bij de school naar binnen schiet”

Sebas van der Voorn over het breekpunt in de wedstrijd

Na de rust kwamen de bezoekers al snel op een 1-2 voorsprong en na precies een uur spelen werd de marge ook nog eens vergroot naar twee. Toch was DONK voetballend niet perse de betere partij, alleen bleek de ploeg van Pieter van Zoest vooral effectiever voor de goal te zijn. Toen het een kwartier voor tijd ook nog 1-4 werd, wist iedereen in Ter Aar hoe laat het was. Invaller Ahmed Sharief maakte er vanaf de penaltystip nog wel 2-4 van, maar vlak voor werd er ook nog een keer aan de andere kant gescoord.

Middenvelder Sebas van der Voorn ontbrak vanwege een blessure, maar sprak van een bizarre ontknoping. “Het is natuurlijk een domper dat Chiel die bal van elf meter bijna bij de school naar binnen schiet. De kansenverhouding was in de tweede helft gelijkwaardig, het enige verschil is dat zij hem wel direct afmaken en wij niet. Daarnaast was het ook verdedigend de tweede matig. Deze wedstrijd was denk tekenend voor ons seizoen.”

Rodney Pater; Bjorn Valentijn, Kevin van Broekhoven, Roel Vogel, Yannick Otto ©, Chiel Konings; Dorus Boddeke (Youri Looyestijn), Kevin van Wijk (Stan van Smoorenburg), Mike Keijzer; Donny van der Neut, Yassine El Mariami (Ahmed Sharief)