Aarlanderveen laat het afweten en verspeelt koppositie aan buurman Nieuwkoop

Oegstgeest | In de strijd om de titel is Aarlanderveen opnieuw tegen pijnlijk puntverlies aangelopen. Ditmaal werd de 2-1 nederlaag bij FC Oegstgeest ook nog eens fataal, aangezien Nieuwkoop met 2-4 van Alphen wist te winnen en hierdoor de koppositie overneemt.

Voor Aarlanderveen was het een wedstrijd met twee gezichten. Het kwam sterk uit de startblokken en binnen het kwartier kreeg men al drie goede kansen om de score te openen. Nadat men deze mogelijkheden om zeep had geholpen, kwam het alsnog aan de leiding door een benutte strafschop van Killian Bouwhuis die daarmee alweer zijn drieëntwintigste van het seizoen maakte in evenzoveel wedstrijden.

“We zijn vandaag afgetroefd op inzet en beleving, zeker de tweede helft was onder de maat”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kreeg ook de thuisploeg een penalty en ook deze werd binnen geschoten: 1-1. De gelijkmaker leek voor Oegstgeest bevrijdend en voor Aarlanderveen juist verlammend te werken, waardoor De Voscuyl bespelers ook nog eens aan de leiding kwamen. Met een slotoffensief probeerde de ploeg van Sander van Dijk het tij te keren, het moest echter genoegen nemen met de vierde competitienederlaag.

Van Dijk was na afloop uiteraard teleurgesteld. “Het was een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tegen VVSB. We zijn afgetroefd op inzet en beleving, zeker de tweede helft was onder de maat. We hebben toen ons niveau niet meer gehaald en dat is heel erg balen. We hebben nu een weekje vrij waarin we de rug moeten rechten en daarna gaan we in de resterende wedstrijden proberen te jagen op Nieuwkoop.”