Voorbeschouwing op speelronde 23

Van de redactie | Met nog vier speelrondes te gaan wordt het steeds spannender. Aarlanderveen en Nieuwkoop hebben beide hun zinnen gezet op het zilverwerk en kunnen zich geen fouten permitteren. De oranjehemden treden woensdag aan voor de halve finale van de beker en dit moet komende zaterdag nog even uit de koppies blijven. Eerst laagvlieger Alphen verslaan. Zevenhoven moet in de achtervolging nu het de koppositie is kwijtgeraakt aan BSC’68 en treft het lastige Teylingen. In dezelfde poule moeten NSV’46 en Nicolaas Boys punten gaan pakken om een verlenging van het seizoen te voorkomen. TAVV gaat proberen directe degradatie af te wenden op bezoek bij DONK en ook Altior kent eenzelfde soort scenario ware het niet dat zij spelen tegen het al gedegradeerde DIOS en dus een iets gemakkelijkere middag tegemoet gaan. Het spannendste affiche is echter voor Sportief. De titelfavoriet van 5A gaat op bezoek bij MMO, de enige overgebleven concurrent dat evenveel verliespunten heeft. Dit is dan ook de Jumbo-wedstrijd van de week. 

TAVV – DONK
Inmiddels kan TAVV zich officieel niet meer veilig spelen en zijn de P/D-wedstrijden het maximaal haalbare. Maar na dit weekend zou men zich ook officieel derdeklasser kunnen noemen. Daarvoor moet men niet alleen zelf verliezen, maar dienen ook Legmeervogels, DoCoS en ASC minimaal een punt te pakken. Voor TAVV wacht een thuiswedstrijd tegen DONK, waar eerder dit seizoen met 1-0 van verloren werd. DONK staat momenteel op de tweede plaats en heeft de beste papieren om de tweede periode van FC Aalsmeer, de aanstaand kampioen, over te nemen. Toch zal het bezoek aan Ter Aar geen makkie worden voor DONK. TAVV maakt het elke ploeg lastig, is vaak gelijkwaardig of zelfs beter dan de tegenstander, maar komt gewoon moeilijk tot scoren. Het gebrek aan scorend vermogen is de ploeg van Dennis Tijssen duur komen te staan en hopelijk weet men op een niveautje lager wel weer makkelijker het net te vinden.
Poule tip: 0-2

FC Oegstgeest – Aarlanderveen
Aarlanderveen deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken door Blauw-Zwart met 4-0 te verslaan en de ploeg uit Wassenaar definitief af te schudden in de strijd om de titel. Maar ook dit weekend staat er een belangrijke wedstrijd op het programma, aangezien het op bezoek gaat bij FC Oegstgeest. Vorig seizoen ging men hier met ruime cijfers onderuit en twee weken terug verslikte ook concurrent Nieuwkoop zich in Oegstgeest. In de afgelopen periode heeft Oegstgeest desondanks de aansluiting met de top-7 verloren en hierdoor moet men zelfs nog vrezen voor degradatie. Samen met VVSB is men aan het uitvechten wie de laatste P/D-plaats gaan innemen. Het kan dan wel eens een lastige middag worden voor Aarlanderveen, waarbij het moet voorkomen dat men tegen duur puntverlies aanloopt.
Poule tip: 1-2

Alphen – Nieuwkoop
Thuis had Nieuwkoop geen kind aan Alphen, dat momenteel op de voorlaatste plaats staat. In een eenzijdige wedstrijd werd het maar liefst 6-0 voor de oranjehemden. De ploeg van Chris Snatersen, die halverwege het seizoen instapte, heeft slechts negen punten weten te verzamelen en is inmiddels gedegradeerd. Nieuwkoop lijkt dus een gemakkelijke middag tegemoet te gaan en met een schijn oog de verrichtingen van Aarlanderveen te kunnen gaan volgen dat uit speelt bij Oegstgeest, de ploeg die Nieuwkoop verrassend op 1-1 hield twee weken geleden… Ook kan het misschien sommige belangrijke steunpilaren wat rust geven, want woensdag staat de halve finale van de districtsbeker op het programma.
Nieuwkoop zal het moeten doen zonder centrale verdediger Mike Boelee die een schorsing uitzit. Zowel Rick Pouw als Noë Esselink wisten eerder Boelee al prima te vervangen en ook Joris Verweij is nog een optie. Het tekent de breedte van de selectie waar Boris van Es over beschikt. Thomas Boekestein keert naar verwachting terug onder de lat na een schorsing die hij opliep in het bekertoernooi. Wanneer Nieuwkoop niet al te veel met het hoofd bij komende woensdag is en ‘gewoon’ doet wat het moet doen verwachten wij nul problemen.
Poule tip: 0-4

Nicolaas Boys – LSVV 70
Ineens kwam het degradatiespook in Nieuwveen tevoorschijn, maar met een ruime zege op Kickers ’69 heeft men ook direct orde op zaken gesteld. Hierdoor lijkt Nicolaas Boys in de laatste vier wedstrijden nog een paar punten nodig te hebben en met een beetje geluk kan men ook nog vierde worden en zich plaatsen voor de nacompetitie. Het ervaren LSVV is op dit moment veilig, maar voelt de hete adem van SV Warmunda in de nek. De ploeg uit Warmond krijgt dit weekend echter koploper BSC ’68 op bezoek, dus normaliter zal LSVV geen positie zakken en hoopt men zelfs afstand te nemen van de tiende plaats. Hoe zal het de jonge honden van Mo Bougrine vergaan tegen de oudgedienden van Freek Jansen? Het kan wel eens een leuk potje worden aan de W.P. Speelmanweg, waarbij wij geen winnaar durven aan te wijzen.
Poule tip: 1-1

NSV’46 – Roodenburg
NSV’46 gaat het deze week opnemen tegen Roodenburg, een ploeg waar het geen fijne herinneringen aan heeft. In Leiden was het op z’n zachtst gezegd geen hele vriendelijke ontmoeting. De Noordenaren verloren naast twee belangrijke punten ook twee spelers met blessures door misdragingen van de thuisploeg. Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd, daar zij beide maar enkele punten verwijderd zijn van de gevarenzone. Het gat tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van Roodenburg. NSV’46 staat momenteel achtste maar kan zomaar weer naar de vierde plaats stijgen wanneer het wint en de uitslagen op andere velden ook gunstig zijn. De Noordenaren zullen met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen want de laatste twee weken kan men prima resultaten overleggen. Zo werd er vorig weekend nog er een punt gepakt bij koploper Zevenhoven. Wanneer NSV’46 het koppie erbij houdt en zich niets aantrekt van mogelijke intimidaties zal men de punten thuishouden en zo een belangrijke stap zetten in de strijd tegen degradatievoetbal.
Poule tip: 2-1

Teylingen – Zevenhoven
De teleurstelling in Zevenhoven was groot na het tweede gelijkspel op rij en het verlies van de koppositie aan BSC ’68. Het is nu zaak om de rug te rechten op bezoek bij Teylingen en ook dit is geen gemakkelijke opgave. Echter is winnen de enige opdracht voor de ploeg van Danny ter Hoeve, zeker omdat men de druk op BSC ’68 moet blijven opvoeren. Die spelen niet alleen een lastige uitwedstrijd bij Warmunda, maar krijgen hierna ook nog wedstrijden tegen SJZ en NSV’46. Oftewel…bij vier overwinningen kan men wellicht toch nog met de schaal staan over enkele weken. Maar hiervoor moet het eerst zelf zien af te rekenen met Teylingen, een ploeg die zelf ook nog ambities heeft. Theoretisch gezien zou men nog P/D-wedstrijden kunnen spelen, maar het doet ook nog mee om het laatste nacompetitieticket. Toch denken wij dat Zevenhoven er met de overwinning vandoor gaat.
Poule tip: 1-2

MMO – Sportief
Voor Sportief is het zaterdag D-Day. 29 april staat al maanden met rood omringt in de agenda. Op deze dag wordt namelijk – naar alle waarschijnlijkheid – het kampioenschap beslist. De mannen van Cock Wens reizen af naar Hoogmade waar de enige overgebleven concurrent MMO hen tot de tanden toe bewapend zal opwachten. Tijdens de eerste wedstrijd tussen beide kemphanen was MMO nog koploper en wisten zij de aanval van een beter Sportief te pareren. Daarna kwam het klad erin bij de ploeg uit Hoogmade en verloor het snel terrein. Door een paar mindere resultaten van Sportief wisten zij toch weer aan te haken met deze finale tot gevolg. Wanneer we naar de cijfers kijken is er één ding duidelijk: Sportief is de ploeg met veruit de meeste doelpunten, MMO de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. Omdat wij geloven in de tactiek dat aanval de beste verdediging is geloven we in een overwinning voor Sportief. Wel zal het achterin scherper moeten zijn dan afgelopen weken want het regent de laatste tijd tegendoelpunten. De ‘nul’ is al sinds 4 maart niet meer gehouden en toen betrof het een doelpuntloos gelijkspel tegen Football Factory. Het moge duidelijk zijn: dit wordt een échte finale.
Poule tip: 2-4

DIOS sv. – Altior
Voor Altior kan de ontmoeting met het al gedegradeerde DIOS niet op een beter moment komen. De ploeg heeft een overwinning nodig om hoop te houden op de p/d-plaatsen. Thuis ontsnapte Altior nog aan een nederlaag. Eray Bozkurt redde zijn ploeg toen met een afstandsschot en stelde zo nog een punt veilig. Op dat moment acteerde de ploeg uit Nieuw-Vennep met tien man. Ook tegen een mededegradatiekandidaat is het dus alle hens aan dek in deze sterke tweede klasse. Dat DIOS al geregardeerd is zal misschien wel in het voordeel werken voor de mannen van Arjan van der Laan. De laatste weken lijkt de thuisploeg het wel goed te vinden en verliest men steevast met erg ruime cijfers. Zo kreeg men in de laatste drie wedstrijden 24 tegentreffers. Met dit gegeven voorspellen wij dan ook een mooie zege voor Altior.
Poule tip: 1-3

De wedstrijd van de week is de topper in de vijfde klasse A tussen MMO en Sportief. De winnaar van dit duel lijkt kampioen te gaan worden, bij een gelijkspel heeft Sportief de beste papieren vanwege het betere doelsaldo.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Inschrijvingen Open Toernooi Zevenhoven geopend

TAVV gedegradeerd naar 3e klasse, gemiste strafschop tekenend voor seizoen