TAVV en Dennis Tijssen na dit seizoen uit elkaar

Ter Aar | In navolging van NSV’46 heeft ook TAVV bekend gemaakt dat het na dit seizoen afscheid zal nemen van zijn hoofdtrainer. Dennis Tijssen heeft namelijk laten weten na drie seizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Waar zijn eerste seizoen bij de Ter Aarders door het coronavirus in het water viel, wist hij afgelopen seizoen met TAVV via de nacompetitie te promoveren. Momenteel staan ze op een teleurstellende laatste plaats in de tweede klasse D, toch heeft deze klassering niets met het vertrek te maken.

Op de website van TAVV geeft Tijssen de volgende reactie op zijn aanstaande vertrek: “Ik heb het nog steeds geweldig naar mijn zin bij TAVV en we gaan dit seizoen dan ook gewoon en gezamenlijk afmaken. Ik ben blij dat TAVV mij de kans heeft gegeven om voor het eerst als hoofdtrainer bij een seniorenselectie op eigen benen te staan. De gesprekken die we destijds hebben gevoerd met zowel de club als de spelers hebben mij toen een duidelijk beeld gegeven van de vereniging en het team. Ik moet zeggen dat dit beeld in alles uit uitgekomen en vooral nagekomen. De samenwerking met de Technische Commissie, het bestuur en vooral de staf en de spelersgroep was en is nog steeds uitstekend. We zijn altijd open en eerlijk geweest naar elkaar en dat is in deze beslissing niet anders geweest. Ik durf te zeggen dat ik aan het eind van het seizoen door de voordeur kan vertrekken en dat geeft mij een zeer goed en voldaan gevoel. Maar eerst gaan we er nog alles aan doen om het seizoen zo goed als mogelijk te eindigen”.

Frank Aartman gaf hierbij namens de technische commissie ook nog een reactie: “De aanstelling van Dennis destijds is achteraf een schot in de roos gebleken voor TAVV. De klik die hij had met de spelers en de overige leden van de staf was vanaf het eerste minuut zichtbaar. Niet alleen een hele goed trainer maar ook een meer dan fijn en prettig mens. Wij waren al bang dat Dennis aan zijn laatste seizoen bezig was. Niet zozeer vanwege de resultaten of de stand maar gezien zijn ambitie en zijn drive. Zelfs als wij nu bovenin hadden meegedraaid was Dennis tot deze keuze gekomen. Hij heeft diezelfde ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken en met zijn kwaliteiten als trainer moet het gek zijn als er op korte termijn geen mooie nieuwe uitdaging op zijn pad komt. Dan moeten we als TAVV zijnde realistisch zijn en eerlijk naar elkaar uitspreken dat wij niet in die gelegenheid zijn om die gewenste stap gezamenlijk te maken. We gaan nu in alle rust een nieuw profiel opstellen en op zoek naar een nieuwe trainer voor TAVV. Ook dat gaat uiteindelijk weer goed komen. Voor de rest gaan we er alles aan doen om het seizoen op een mooie manier te eindigen.”

Bron: Website TAVV

Voorbeschouwing op speelronde 9

TAVV boekt eindelijk zijn eerste overwinning