TAVV boekt eindelijk zijn eerste overwinning

Ter Aar | Het moeizaam scorende TAVV wist in zijn negende competitiewedstrijd tweemaal het net te vinden en daarmee de seizoensproductie te verdubbelen. Deze twee doelpunten en ‘de nul’ achterin waren ook nog eens goed voor de eerste overwinning.

TAVV startte goed aan de wedstrijd. Achterin stond de verdediging als een huis en de beste kansen waren tevens voor de thuisploeg. De gevaarlijke Yassine El Mariami veroorzaakte vanuit een goede actie een penalty. Normaliter verschijnt Chiel Konings achter de bal om dit buitenkansje te benutten, echter begon hij niet volledig fit aan de wedstrijd en hierdoor nam Yannick Otto de elfmetertrap voor zijn rekening. Ook voor hem was dit een koud kunstje: 1-0.

Vlak voor rust kreeg TAVV nog een meevaller te verwerken. Een gefrustreerde Foreholte middenvelder moest na een onnodige overtreding met een directe rode kaart het veld verlaten, waardoor de Ter Aarders naast een 1-0 voorsprong ook nog eens een numeriek overtal kregen.

“Het was lekker dat we eindelijk eens een keer voor kwamen”

Sebas van der Voorn | Middenvelder TAVV

Na de rust kwam TAVV opnieuw goed uit de startblokken en gaf men verdedigend bijna niets weg. Zelf wist men uiteindelijk ook de score te verdubbelen. El Mariami werd de diepte in gestuurd en met een geweldig schot zorgde hij voor de bevrijdende 2-0. Niet veel later moest TAVV nog wel een tegenslag incasseren toen Donny van der Neut met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten na een onnodige overtreding op de helft van de tegenstander. Ondanks dat het weer tien tegen tien was hield TAVV de linies gesloten en voetbalde men de wedstrijd zonder al te veel moeite uit.

Middenvelder Sebas van der Voorn was na afloop vooral opgelucht. “Het was wel lekker dat we eindelijk een wedstrijd hadden waarin we voor kwamen. Achterin hielden we het goed dicht. Eindelijk hebben we onze eerste driepunter te pakken.” De eerste overwinning van het seizoen zal in elk geval vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd en die is aanstaande zaterdag uit bij middenmoter DONK.

Rodney Pater; Kevin van Broekhoven, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Chiel Konings (Mike Keijzer); Kevin van Wijk, Sebas van der Voorn, Stan van Smoorenburg, Dorus Boddeke (Ahmed Sharief); Donny van der Neut, Yassine El Mariami (Youri Bakker)