Gehavend Aarlanderveen geeft periodetitel uit handen

Aarlanderveen | Voor Aarlanderveen stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen VVSB. Niet alleen om in het spoor te blijven van koploper TAVV, maar ook in de strijd om de tweede periode waarin De Veners samen met de tegenstander van vandaag en Lugdunum aan kop gaat.

Aarlanderveen moest het vandaag doen zonder de geschorsten Bram Egberts en Robbie Nagtegaal, daarnaast telt men ook nog altijd vijf geblesseerde spelers en een afwezige speler door werkverplichtingen. Hierdoor begonnen Kafel Voorn en Jallas Kalisse voor het eerst dit seizoen in de basis.

Desondanks begon het gehavende Aarlanderveen vrij aardig aan de wedstrijd. Het kreeg een aantal grote kansen via Jorn Poelwijk en de eerder genoemde Kalisse, maar gescoord werd er niet. VVSB sloeg vervolgens uit een counter toe via Roy van den Bosch: 0-1. Net als vorige week moest Aarlanderveen in de achtervolging en kwam het vlak voor de thee uit een strafschop – gegeven na een overtreding op Poelwijk – langszij. Aanvoerder Mike Busse bleef vanaf elf meter koelbloedig: 1-1.

‘TAVV moet eerst de wedstrijd bij Sporting Leiden nog maar zien te winnen en daarna krijgen ze ons, dus over een week of drie kan het er zomaar weer anders uitzien’

Aarlanderveen trainer Arjen Linstra geeft de titel nog niet op

De tweede helft was het aanzien van beide kanten niet waard. Aarlanderveen drong wel aan, maar kansen dwong het niet af. VVSB probeerde opnieuw vanuit de omschakeling te profiteren. Net toen een ieder zich bij een gelijkspel neergelegd leek te hebben, kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong. Aarlanderveen probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar vlak voor tijd werd het naar een 1-3 nederlaag gecounterd waarbij VVSB goed gebruik maakte van de ruimte achter de verdediging.

‘Ondanks de nederlaag wil ik de spelersgroep een compliment maken, want de inzet en beleving was prima. Helaas lukte het aanvallend niet om iets te forceren, met name de tweede helft. Het is lastig om de afwezigheid van acht man op te vangen en vanaf de bank konden we eigenlijk ook niets brengen met twee A-junioren een half fitte Patrick Wassing’, aldus trainer Arjen Linstra.

Door de tweede nederlaag op rij lijkt Aarlanderveen de tweede periode op zijn buik te kunnen schrijven en staat VVSB op pole position om zich alvast te verzekeren van de nacompetitie die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Ook lijkt koploper TAVV langzaam uit zich te verdwijnen, maar Linstra blijft strijdbaar. ‘TAVV moet eerst de wedstrijd bij Sporting Leiden nog maar zien te winnen en daarna krijgen ze ons, dus over een week of drie kan het er zomaar weer anders uitzien.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Kafel Voorn, Mike Busse ©, Valentijn Oudijk, Jimmy Nieumeijer; Sallem Chemlalli, Elias Karmiris, Denylson Voorn; Davey Grimmelius, Jallas Kalisse, Jorn Poelwijk

Archieffoto Ed Nagtegaal

Voorbeschouwing zondagvoetbal 2C en 3A

TAVV eenvoudig langs Oegstgeest ondanks moeizame eerste helft