Nicolaas Boys ziet Stompwijk naderen na verlies tegen hekkensluiter MMO

Hoogmade | De laatste weken is het een wereld van verschil, Nicolaas Boys uit of thuis. Waar het vorige week thuis tegen koploper Teylingen oppermachtig was (1-1), bleek het nu tegen rode lantaarn drager MMO geen schim meer van die ploeg.

Nicolaas Boys miste met Peter Burgmeijer (werk) en Jordy van Eijk (vakantie) twee waterdragers en het bleek dat deze node werden gemist. Met een heerlijk zonnetje, een stevige wind en een prima grasmat begon Nicolaas Boys de eerste helft vol tegenwind. Na twee minuten stond men echter al met 1-0 achter. Eerst redde keeper Hardsteen nog van dichtbij, maar de verdediging treuzelde daarna om de bal te ruimen waardoor de spits van MMO een vrije kans kreeg en Renzo Wijfjes de spits aantikte. De prima leidende scheidsrechter Olgun wees gelijk naar de stip. MMO aanvoerder Danny Hoogenboom ging achter de bal staan en liet keeper Hardsteen kansloos: 1-0.

MMO bleef daarna aanvallen en met de wind vol in de rug wisten ze hier het beste mee om te gaan. Een paar minuten later kwam de Nieuwveners goed weg toen toen een schot uit het niks via de onderkant van de lat uit het Nicolaas Boys doel sprong. De ploeg van René Ras was nog aan het bijkomen van de snelle achterstand en het schot op de lat toen de thuisploeg ook nog de 2-0 maakte. Na een verre uittrap van MMO keeper Van Wieringen werd Wijfjes op rechts eruit gelopen door de snelle rechtsbuiten Hoogenboom, die de bal perfect voor gaf op Barry Verboon die de score kon verdubbelen. Nicolaas Boys trainer René Ras greep gelijk in en wisselde Wijfjes voor Milan Hoogervorst. MMO was daarna nog dichtbij de 3-0. Na een half uur spelen kwam men eruit via een counter, maar Hardsteen kon nog net ingrijpen op randje strafschopgebied. De eerste kans van Nicolaas Boys was in de 33e minuut, Fabio Dos Santos speelde mooi twee man uit maar schoot helaas hard en hoog over.

“We moeten nog vijf potten volle bak alles geven en als team bij elkaar blijven om de nacompetitie te ontlopen”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

De tweede helft begon Nicolaas Boys heel goed. Een voorzet op rechts belandde voor de voeten van Dos Santos, die haalde uit, keeper van Wieringen redde in eerste instantie, maar in de rebound schoot Dos Santos alsnog de 2-1 binnen. Met de wind in de rug ging men er eens lekker voor zitten, want de 2-2 kon niet lang uitblijven. Niets van dit alles was waar, want Nicolaas Boys drukte niet door. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar MMO de mouwen nog eens opstroopte en vocht voor elke meter. Nicolaas Boys kwam maar niet in zijn spel en was ook slordig in balbezit. Opvallend was wel dat ondanks het prima veld in Hoogmade veel spelers de hele wedstrijd uitgleden en dat gebeurde ook bij Nicolaas Boys aanvoerder Joey van den Haak in de 73e minuut van de wedstrijd. MMO speler Jelle van Tol maakte daar handig gebruik van, via een mooie één-twee schoot hij onhoudbaar de 3-1 binnen. Nicolaas Boys kreeg nog kansen via Sven Hoogervorst en Matthijs Egberts. Laatstgenoemde had de 3-2 op zijn slof had maar zijn schot ging net naast.

Nicolaas Boys bracht te weinig en je weet dat als je naar MMO toe gaat je daar altijd 100% moet geven en er vol voor moet gaan. Door het verlies van Nicolaas Boys en de verrassende winst van Stompwijk op Meerburg staat Nicolaas Boys nog maar twee punten boven de streep van P/D wedstrijden. Een positieve noot is wel dat Nicolaas Boys aanstaande zaterdag thuis speelt tegen AVV Alphen. Aanvoerder Joey van den Haak beseft dat men in Nieuwveen moet oppassen. “Wat een drama was dit, een pure wanvertoning. Na negen minuten stonden we al met 2-0 achter, dat mag niet gebeuren. We moeten nog vijf potten volle bak alles geven en als team bij elkaar blijven om de nacompetitie te ontlopen.”